(HABER: NİLAY ÇELİK) - BAİBÜ ev sahipliğinde düzenlenen seminerde öğrencilere, uyuşturucunun insan ve toplum sağlığı üzerindeki etkileri ile uyuşturucu kullanımı ve ticaretinde yasal süreçler konusunda Bolu Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Leyla Kamanlı tarafından bilgi verildi.

Danışmanlığını Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dündar Yener’in yaptığı Genç Yeşilay Topluluğu ve Fen Bilimleri Eğitimi Topluluğu tarafından, İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salonda Uyuşturucuyla Mücadele konusunda seminer düzenlendi.

Semineri veren Bolu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Leyla Kamanlı, uyuşturucu madde, madde bağımlılığı, bağımlılığın fiziksel, psikolojik ve sosyal etkileri, uyuşturucu kullanımı ve ticaretinin yasal süreçleri ve benzeri konularda gençleri aydınlattı.

Bir insanın kendisine yapabileceği en büyük kötülüğün uyuşturucu kullanımı ve bunun kaçınılmaz sonucu uyuşturucu bağımlılığı olduğunu vurgulayan Kamanlı, uyuşturucu madde ticaretinin terör ve suç örgütlerinin önemli bir finansal kaynağını oluşturduğuna dikkat çekti.

Uyuşturucu ticareti yapanların, özellikle toplumda en zayıf halka olarak gördüğü gençleri hedef aldığını belirten Kamanlı, uyuşturucunun fizyolojik, sosyolojik ve ekonomik olarak kişileri ve toplumu zayıf düşürdüğünü söyledi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN “UYUMA” UYGULAMASI ANLATILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve ücretsiz olan “Uyuma” uygulamasının cep telefonuna indirilmesi ve kullanılması hakkında gençlere bilgi veren Kamanlı, özetle “Herhangi bir yerde uyuşturucu madde kullanımı ya da satışına dair şüphelendiğiniz bir durum olursa bu uygulamayı kullanabilirsiniz. İnsanlar, ‘Bana kötü bir şey olur mu, sevdiklerime, aileme bir şey olur mu?’ diye düşünüp, çoğu zaman korktukları için bu tür durumları ihbar etmiyorlar. Oysa, bana ya da sevdiklerime zarar verir diye düşünüyorsunuz ya, yarın bir gün o kişi, uyuşturucu madde etkisindeyken de size zarar verebilir. Göz ardı etmeyin; göz ardı ettiğiniz şey, sizin veya sevdiklerinizin hayatı olabilir.” diye konuştu.

Konuyla ilgili kısa film ve animasyonların da gösterildiği seminer, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.