Bolu Valisi Ahmet Ümit Kurban Bayramı Dolayısıyla bir mesaj yayınladı;

Değerli Bolulu Hemşehrilerim;

Ülke, millet ve il olarak bir kurban bayramına daha ulaşmanın huzur, mutluluk ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Bayramlarımız; sevginin, saygının ve sosyal duyarlılığın arttığı, birlik ve beraberlik ruhunun pekiştiği, kalplerin daha çok yumuşadığı, dost, akraba ve komşuların daha fazla hatırlandığı ve ziyaret edildiği, öksüz ve yetimlerin sevindirildiği, milli ve dini duyguların en üst seviyede yaşandığı, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla gözetildiği önemli günlerdendir.

Bu özel günde; vatanımızın bütünlüğünü korumak, milli birlik ve beraberliğimizi sağlamak uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi unutmamalıyız. Şehitlerimizin emaneti olan değerli ailelerini ve gazilerimizi yalnız bırakmayarak bayram sıcaklığını birlikte yaşamalıyız.

Maalesef ki Ramazan Bayramında olduğu gibi bu Kurban Bayramını da tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının gölgesinde geçireceğiz. Koronavirüs ile mücadele noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde, Bilim Kurulunun önerileri ışığında, Valiliğimiz tarafından vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzur ve güven içinde geçirmeleri için ilimiz genelinde bireysel ve toplumsal hayatı kuşatacak şekilde tüm tedbirler alınmış, sorumlular belirlenmiş, planlamalar yapılmıştır.  Alınan tedbirler ve yapılan planlamalar basın-yayın ve Valiliğimiz internet sitesi aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Kıymetli hemşehrilerim, Kurban Bayramında da maske, sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerine çok daha fazla riayet edelim. Kurban kesiminde ve et dağıtımında hijyene normalden daha fazla özen gösterelim. Toplu bayramlaşma yapmayalım, kalabalık bayram yemekleri düzenlemeyelim. Ziyaretleri de mümkün olduğunca sınırlı tutalım. Özellikle 65 yaş üstündeki ve/veya kronik hastalığı olan kişilere bayram tebriklerini telefonla yapalım. İçinde bulunduğumuz bu zor durumu bertaraf etmek için devletimizin salgın nedeniyle almış olduğu tedbirlere, bayramda da harfiyen uyalım.

Tatil amacıyla yollara çıkan tüm vatandaşlarımızdan da emniyet kemerini takmalarını, hız sınırlarına ve trafik kurallarına titizlikle riayet etmelerini bekliyorum. Yüreklere acı salmamak, bayram sevincimize gölge düşürmemek için hep birlikte lütfen daha dikkatli ve daha duyarlı davranalım. Unutmayalım, millet olarak daha güzel yarınlara ve bayramlara kavuşmamız alacağımız sıkı tedbirlere ve bu tedbirlere uymamıza bağlıdır.

Bu vesileyle, bu toprakları bize vatan yapan bütün ecdadımızı, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha hürmet ve şükranla yâd ediyorum.

Şehitlerimizin yakınlarının, gazilerimizin, tüm Bolulu hemşehrilerimin, çalışma arkadaşlarımın ve İslam âleminin Kurban bayramını en içten duygularımla kutluyor, tüm insanlığın sağlık, huzur ve bereketine vesile olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyorum.

 

Editör: TE Bilisim