(ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ)- Bolu Valisi Erkan Kılıç, suç türlerinin artış gösterdiği teknoloji çağında, suçla mücadelede teknolojinin etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini belirtti. Kılıç, şehirdeki güvenlik kamerası eksikliğine dikkat çekerek, vatandaşların ve muhtarların katılımının suçla mücadelede kritik bir rol oynadığını vurguladı.

“Polisim Yanımda Mahallem Güvende” Projesinin tanıtım programında konuşan Bolu Valisi Erkan Kılıç,  idarenin katılımcı bir anlayışla sorunları çözmenin önemine değinerek suçla mücadelede toplumun tüm kesimlerinin işbirliğinin başarıyı artıracağını söyledi.  

Vali Kılıç, muhtarlar, vatandaşlar ve kamu görevlilerinin işbirliğiyle suç işlemeye karşı caydırıcı bir atmosfer oluşturulabileceğini ve suç işlendikten sonra hızlı bir şekilde müdahale edilmesinin önemli olduğunu da ifade ederek bu proje aracılığıyla toplumun birbirini daha yakından tanıma fırsatı bulacağını ve suç oranlarının düşürülmesine katkı sağlayacağının altını çizdi.

“BAZI NOKTALARIMIZDA GÜVENLİK KAMERALARI YOK”

Vali Kılıç, şehrin bazı noktalarında güvenlik kameralarının olmadığına işaret ederek; “Biliyorsunuz teknolojinin ilerlemesiyle beraber suçların türleri çok artıyor. Suçla mücadelede çok farklı yöntemlerinde teknolojiden yararlanarak kullanılması gerekiyor. Çok çetrefilli suçlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bazı noktalarımızda güvenlik kameraları yok. O noktalarda suçla mücadelede yine sizin vereceği katkılar son derece önemli. Her işte aslında idarede anlayışta katılımcı anlayışla, yönetim anlayışı aslında idarenin olmazsa olmazlarından. Her idare eğer katılımcı anlayışla sorunları çözmeye çalışırsa daha iyi sonuç alıp, hedefe daha kolay ulaşabilir. Suçla da aynı şekilde burada bu mücadelede ortak olarak gördüğümüz muhtarlarımız, vatandaşlarımız, kamu görevlileri bunu ne kadar genişletirsen o kadar mücadele anlamında başarıya ulaşma şansımız daha fazla oluyor.” şeklinde konuştu.

“DEZAVANTAJLARI ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORUZ” 

Vatandaşların kolluk kuvvetlerine yardımcı olma konusunda çekinceleri olabileceğine dikkat çekti ve bu projenin bu tür dezavantajları gidermeyi amaçladığını belirten Vali Kılıç; “Bazen vatandaşlarımız ister istemez çekindiği veya bu bir şekilde tespit edilir diye kolluk görevlilerimize yardımcı olma noktasında geri duruyorlar. İşte bu proje ile biz bu dezavantajları ortadan kaldırmak istiyoruz. Polisimiz belli. Vatandaş belli. Burada muhtarlarımızla beraber bir suç işlendiğinde veya işlenme ihtimalinde önleyici kolluk anlamında sizlerle bu irtibatımızda buna da aynı zamanda katkı sağlıyor. Burada vatandaş; bak muhtar var. Muhtarın çevresinde kişiler var. Ben eğer bir suç işlersem bunu hemen bir şekilde polis haber alacak. Orada polislerinde yetkilileri, görevlileri var” diyor. Dolayısıyla onlar içinde bir caydırıcılık oluyor. Bu önleme noktasında faydası oluyor.” ifadelerini kullandı

BOLU GÜVENLİ VE HUZURLU BİR ŞEHİR”

Vali Erkan Kılıç, Bolu'nun güvenli ve huzurlu bir şehir olduğunu vurgulayarak, bu projenin şehirdeki suçları daha da azaltmaya yardımcı olacağını dile getirerek; “Suç işlendikten sonra da yine aynı şekilde suçla mücadele zaten sıcağı sıcağına olaya müdahale etmek son derece önemli. Onun için muhtarlarımızın bu olaydan sonra hızlı bir şekilde emniyetle irtibata geçmesi, yakalanması ve adalete teslim edilmesi noktasında da bizlere çok büyük faydası olacaktır. Polisin vatandaşa zaten her zaman güveni sonsuzdur. Muhtarlarımızın vatandaşında bu noktada bu projeyle birlikte hem birbirlerini daha iyi tanıma imkanları bulmuş olacaklar. Bu sıcak birliktelikle, bu sinerjiyle beraber ilimizdeki suçların daha da aşağıya çekilmesi sağlanmış olacak. Çok şükür Bolu’ya bakıldığında suç anlamında bizim Türkiye’de güvenli, huzurlu şehirlerden birisiyiz” dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK