Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu’da öğrenim gören yabancı öğrenciler ve gazeteciler ile bayramlaştı. Aşevinde bir yemek organize eden Başkan Yılmaz öğrenciler ve gazetecilerle sohbet etti.

Aş evinde bir yemek organizasyonunda yabancı uyruklu öğrenciler ve bayramda görevli gazeteciler ile bir araya gelen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, öğrencilerin dertlerini dinledi. Gana’dan okumaya gelen Mubarak Mogammed Awal, insanların kendilerine karşı olan tepkilerine üzüldüğünden bahsetti ve şu şekilde devam etti, “Sokakta bizi gören vatandaşlardan rica ediyoruz. Bizi gördüğünüzde şaşırıyorsunuz. Bizim yanımızdan geçince hemen gülmeye başlıyorsunuz. Niçin gülüyorsun? Bende bir şey mi var? İnanın çok üzülüyorum. Bazen elleriyle gösteriyorlar bunlar ne? Bu cümle çok yanlıştır. Bizlerde insanız. Allahtan böyle yaratılmışız. Bizler hepimiz kardeşiz.” İfadelerine yer verdi. Awal’ın konuşmasının üzerine Başkan Yılmaz yapılanlardan dolayı kendilerinden özür dileri.

Yemek sonrasında sohbet eden Başkan yılmaz öğrencilere Kurban Bayramının öneminden bahsetti. Yılmaz “İslam âleminin iki önemli bayramı var. Şuan kurban bayramındayız. Kurban bayramının özelliği çok daha farklıdır. Haz. İsmail’in kurban edilmesine dayanır. Bu sadece bizim kaynaklarda değil, Musevi ve Hristiyan kaynaklarında da bu şekildedir. Yaradan’a bir teslimiyeti ifade eder. Kurban bayramı İslam dünyasının teslimiyetinin bayramıdır. Fakir fukaraya destek olmanın bayramıdır. Şuan İslam dinine sahip olan ülkeler büyük sıkıntılar içerisindedir. Bizim ülkemiz halifelik yapmış bir devletten, Osmanlı devletinden geliyor. Filistin halen sıkıntılar içerisinde. Son olarak arakanda Müslümanların çektiklerini görüyoruz. Onun için biz Müslümanlar birbirlerine daha çok algılama, anlama ve sevmek mecburiyetindeyiz. Böyle bir günde birlikte olmayı Allah bize nasip etti. Şuan hayır çarşısındayız. Hayır çarşısında günde en az 1500 fakir ve fukara’ ya yemek çıkartıyoruz. Bunları Bolu’da yaşayan hayırsever vatandaşlarımız sayesinde yapıyoruz. Ramazan bayramlarında daha da artıyor. Bu birlikteliğimiz sayesinde Bolu’da aç ve açıkta kalan insanımız yok.  İslam coğrafyasına baktığımızda açlıktan ölen birçok insana rastlıyoruz.” dedi.

 

Editör: TE Bilisim