Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre 7256 sayılı yapılandırma kanununun 3. ve 4. maddesinde yer alan başvuru ve ilk taksit ödemeleri sürelerinin anılan maddelerde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren 1 ay uzatılmasına karar verildi.

Haber: Aslı Akış

Bilindiği üzere 7256 Sayılı Kanun ile sigorta primi, idari para cezası ve benzeri SGK Alacaklarının yapılandırılmasına imkan sağlanmış, 31.12.2020"de sona eren başvuru süresi  01.02.2021 tarihine uzatılmıştı.

Yılsonu yoğunluğu, pandemi endişesi, internet ortamından başvuru yapamayan vatandaşların durumları göz önünde bulunduruldu ve 31 Aralık 2020 tarihinde sona erecek başvuru süresi ile Ocak sonu olan ilk taksit ödemeleri bir ay daha uzatıldı.

Söz konusu maddelerde prim borcu bulunan işverenler ve sigortalılar, yapılandırma fırsatlarından yararlanmaları ve yapılandırma sürecinin sona ermesinin ardından, icrai yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları açısından 01 Şubat 2021 mesai bitimine kadar, e-devlet, e-sigorta yoluyla online olarak veya Bolu SGK İl Müdürlüğü’ne şahsen başvurarak 7256 Sayılı Kanun kapsamındaki yapılandırma fırsatından yararlanabilecekler.

Editör: TE Bilisim