(HABER: NİLAY ÇELİK)-Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de de görülen Kovid-19'un Eris varyantıyla ilgili, "Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada koronavirüs hakkında son günlerde ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

Bakan Koca toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirlerin asla uygulanmayacağını ifade ederken; “Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak. Covid-19, artık griple nasıl mücadele ediliyorsa tıpkı öyle mücadele edilecek bir hastalıktır” açıklamasında bulundu. 

85 milyonun müsterih olması gerektiğini vurgulayan Bakan Koca; “COVID-19 ile mücadelede, sıkı tedbirlerden aşılara kadar, halkımızın sağlığı için gereken her şeyi, birlik içinde yaptık. Şu anda gündemde olan küresel ve yerel propaganda, geçmiş deneyimlerden kaynaklanan meşru endişelerden kaynaklanan bir boyun eğdirme çabasıdır. Boyun eğmeyeceğiz, böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Toplu aşı kampanyaları veya kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak. COVID-19, artık grip gibi nasıl mücadele ediliyorsa, öyle bir hastalık haline geldi. 85 milyon vatandaşımız rahat olsun.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ