(HABER: ASLI AKIŞ)- 31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve yeni başlayan Ekrem Çetinkaya başkanlığında yeni dönemin il genel meclis toplantı maratonu başladı. Hafta boyunca devam edecek toplantılarda Bolu ve ilçeleri ile ilgili gündem maddeleri karara bağlanacak.

Yerel seçimlerinin ardından İl Genel Meclisi'nin yeni dönemi başladı.  İlk toplantı bayram öncesinde gerçekleştirildi ve meclis başkanı, başkan vekilleri, katip üyeler ve il encümeni üyeleri seçildi.

Açılış ve yoklama ile karar özetlerinin okunmasıyla başlayan İl Genel Meclisi Nisan Ayı toplantılarında gündem maddeleri gereği il özel idaresinde çalışan memur personellere sosyal denge tazminatı verilmesi talebi ele alınarak görüşülmek üzere Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

Toplantının ikinci gündeminde Sarot Kaplıca Birliğine 3 asil, 2 yedek üye seçimi yapıldı. Meclis üyelerinin oy çokluğu ile Vedat Özkan, Mehmet Karacakaya, Mehmet Özkan asil üye; İsmail Akman ve  Ayhan İşbilen de yedek üye seçildi.

BABAS KAPLICA BİRLİĞİ ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

İl genel meclisinin 4. Maddesinde Babas Kaplıca Birliğine 6 asil,3 yedek üye seçimi yapılması talebi görüşüldü. Meclis üyelerinin oy çokluğu doğrultusunda; Vedat Özkan, Mehmet Karacakaya, Mehmet Özkani Ayhan İşbilen, Ekrem Çetinkaya ve Zerrin Yavuz Açıkalın asil üye; İsmail Akman, Ekrem Saadet, İlker Dönmez de yedek üye olarak belirlendi.

BEKAB ÜYELERİ SEÇİLDİ

Gündemin beşinci maddesinde Bolu İli Atık Bertaraf Tesisleri Kurma ve İşletme Birliğine 7 asil,7 yedek üye seçimi yapıldı. Ekrem Çetinkaya, Zerrin Yavuz Açıkalın, Erhan Beykoz, Erdal Tombak, Mustafa Nuri Gürsoy, Salih Acar ve Yılmaz Turçin oy çokluğu ile asil üye seçildi.

Yedek üyeler: İsmail Akman-Vedat Özkan-İsmail Uysal-Ekrem Saadet-Erhan Çiftçi-Dursun Fidan ve Mehmet Özkan.

VİLAYETLER HİZMET BİRLİĞİ ÜYESİ BELİRLENDİ

Toplantının bir diğer maddesinde Bolu il özel idaresinin ortağı bulunduğu Vilayetler Hizmet Birliğine 1 asil,1 yedek üye seçimi gerçekleştirildi.

Asil üye: Ekrem Çetinkaya, yedek üye: Erhan Çifti olarak belirlendi.

İl genel meclisinin son gündem maddesinde il ve ilçe insan hakları kurullarında görev yapmak üzere 1’er adet üye seçimi yapılması talebi ele alındı. Meclis üyelerinin oy çokluğu ile;

Merkez İlçe: Zerrin Yavuz Açıkalın

Dörtdivan: Rasim Özdemir

Gerede: Salih Acar

Göynük: Ayhan İşbilen

Kıbrıscık: Ersan Mamur

Mengen: İlyas Maraba

Mudurnu: Mehmet Karacakaya

Seben: İlker Dönmez

Yeniçağa: İsmail Uysal insan hakları kurullarında görev yapacak.

Editör: Aslı AKIŞ