(HABER: SERVET GÖKÇEK) - Bolu’da Yeniden Refah Partisi 24 Kasım Öğretmenler Günü olması nedeniyle yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşe, Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yeniden Refah Partisi Bolu İl Parti binası önünden başlayan yürüyüş Bolu Valiliği önünde sona erdi. Yürüyüş bitmesinin ardından Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Saadettin Baskın açıklamada bulundu.

“ÖĞRETMENLER YAŞAMINI ÖĞRENCİLERE ADAMIŞ”

Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Saadettin Baskın, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle farkındalık oluşturmak istediklerini aktararak, “Bolunun en güzide caddesini birlikte kat ettik, yürüdük ve halkımıza 24 Kasım’ın farkındalığını ifade etmeye çalıştık. 24 Kasım Öğretmenler Günü tüm öğretmenler yaşamını öğrencilere adamış, onların sorunlarını ortadan kaldırmak için elinden gelen her şeyi yapmış, öğrencisine balık vermemiş, balık tutmayı öğretmiş kıymetlerimizdir, değerlerimizdir.  Öğretmen, öğretmek ve öğretebilmek gibi insanı, insanlığı yücelten bir eylemin öncüleri öğretmenler, bilimin, sanatın, aydınlığın, iyiliğin, güzelliğin doğruluğun, kısacası insanı insan yapan tüm değerlerin yansıtıcısı ve yaşatıcısı olan öğretmenlerimiz, en önemlisi insan yetiştirmek için verdiğiniz tüm emeği sevgiyle ve özveriyle yerine getirmektedirler. Tabi burada bu konuyla ilgili olarak en önemli destekçimiz Peygamber efendimize ilk gelen vahiy ayetinin İkra, oku, yaradan rabbinin adıyla oku. Ayetinin ne kadar önemli öğretmenlerimizin ne kadar ehemmiyetli, önemli bir iş yaptığının göstergesi olarak ilk ayetin oku olması dikkat çekicidir.” dedi.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Baskın, eğitim-öğretimin istihdamın tamamlanmasının takipçisi olacaklarını belirterek, “Öncelikle okumayı ve ilmin öğreticileri olan öğretmenlerimizin önem ve ehemmiyetini bu ayette de ortaya koymaktadır. Böyle bir günde aslında mevcut hükümete öğretmenlik yeterliliği olan ve maalesef sayıları neredeyse 500 bine yaklaşan öğretmenlerimizin hakkı ciddi sayıda bir öğretmen açığı varken ivedi bir şekilde atamaların gerçekleştirilmesini ve eğitim-öğretimin istihdamın tamamlanmasının takipçisi olacağımızı da buradan ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Servet GÖKÇEK