(Haber: Oğuzhan EKE) - Deprem bölgesinde yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren ve Türkiye turuna çıkanYerli Örümcek AdamAyaz Koç (26), Bolu’ya geldi. Koç, “Bolu’dan tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Hayallerinizden vazgeçmeyin” dedi.

İzmir’de yaşayan Yerli Örümcek Adam Ayaz Koç, ‘Asrın Felaketi’ olarak adlandırılan 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından, deprem bölgesine gitti. Burada örümcek adam kostümüyle yardım çalışmalarına katıldı. Deprem bölgesinde 50 gün boyunca kalan Ayaz Koç çocuklarla oyun oynayarak, konteyner kentlerde eğlence programları düzenledi.

foto galeri gif-2

BOLU’YA ULAŞTI

Deprem bölgesindeki çalışmalarından sonra da Türkiye’nin 81 ilini gezmek için yola koyuldu. 38 gündür yolda olan Koç, 20’nci durağı Bolu’ya ulaştı. İzzet Baysal Caddesi üzerinde Bolulu vatandaşları ve esnafı selamlayarak yürüdü. Yolda vatandaşlarla sohbet ederek, yaşlıların elini öptü. Bolu Valiliği, Köroğlu Heykeli ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan geyik heykelleri önünde fotoğraf çektirdi. Cadde üzerinde Bolulu vatandaşlarla samimi anlar yaşadı.

“ÇOCUKLARA PROGRAMLAR HAZIRLAYIP, OYUNLAR OYNATTIM”

Yolculuğunun başlangıcını ve deprem bölgesindeki çalışmaları anlatan Koç, “İzmir’de yaşıyordum. İzmir’de Maraş depremi olduktan sonra kostümüm vardı, giydim. Depremden 2 gün sonra yola çıktım. Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Hatay, Adana… Bu bölgelerde 50 gün boyunca kalıp, annesini – babasını kaybeden çocuklarla ilgilendim gönüllü olarak. Asker ve polis abilere yemek yaptım. Bana konteyner verildi. Ben de örümcek adam kostümümle orada çocuklara programlar hazırlayıp, oyunlar oynattım. Gezdirdim… Annelerine, babalarına sarıldım. Onlara şefkatler verdim” dedi.

“HAYALİM, TÜRKİYE’Yİ KOSTÜMLE GEZMEKTİ”

Hayallerden vazgeçilmemesi gerektiğini belirten Koç, “Hayalim, Türkiye’yi kostümle gezmekti. Acaba nasıl tepki alırım diye düşündüm. Gece hazırladım bavulumu, sabah saatlerinde çıktım. Şu an 20’nci şehri tamamlamış durumdayım. Şehirlerde yüzde 90 herkes ‘Şehrimize hoş geldin’, ikramlar, gezdirmeler… Çocuklar zaten hemen sarılıyorlar. Yetişkinler dâhil… Onlar da sevdi bu yolculuğumu. Onlara motivasyon veriyorum. Hayallerden vazgeçmesinler. Ben 36 gündür yoldayım. Hallerimden vazgeçmedim. Bolu’dan tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Hayallerinizden vazgeçmeyin” ifadelerini kullandı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ