Kar kalınlığının bir metreye yaklaştığı Bolu Dağı'ndaki yılkı atları için yem bırakıldı.

Bolu Dağı yaylalarında yaşayan yaban hayvanları için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Jandarma Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ekiplerince çalışma başlatıldı.

Bolu Dağı'nın At Yaylası bölgesine arazi araçlarıyla gelen ekipler, kar kalınlığının yer yer bir metreye yaklaştığı bölgede yılkı atları için ormanlık alana 125 kilogram saman ve 150 kilogram yem bıraktı.

Ayrıca ekipler tarafından Mudurnu, Mengen, Göynük, Yedigöller, Abant ve Göynük Kapıormanı Yaban Hayatı Geliştirme sahalarında yemleme çalışması yapıldı.

BELEDİYE EKİPLERİ DE YILKI ATLARINI UNUTMADI

Arka arkaya iki gün Türkiye’nin en soğuk ili olan Bolu’da belediye ekipleri, karla kaplı bölgelere yaban hayvanları için yem ve saman bıraktı. Hayvanlara yönelik yaptığı çalışmalar ile adından sıkça söz ettiren Bolu Belediyesi, zorlu kış şartlarında sokak hayvanlarının aç kalmamaları için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN YEM VE SU BIRAKILIYOR

Hava sıcaklığının sıfırın altında 32 derecelere kadar düştüğü kentte Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanlarının barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla şehrin birçok noktasında yerleştirilen kedi ve köpek evlerine düzenli olarak su, mama ve yiyecek bırakıyor.

Şehrin yüksek kesimlerindeki bölgelerde yaşayan yabani hayvanlar için çalışma yapıldı. Veteriner İşleri Müdürü Figen Varlık ve beraberindeki ekipler, At Yaylası’nda karla kaplı bölgede yiyecek bulmakta zorlanan yılkı atları için ormanlık alanlara yem ve saman bıraktılar.

Editör: TE Bilisim