Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ‘Adalet ve Değişim’ yürüyüşünün ikinci gününde yürümeye başladı. Özcan, “Onların korktuğu gibi olacak. Değişim kaçınılmaz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

 CHP’den 1 yıl süreyle geçici olarak ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 13 Haziran’da partisine geri döndü. Özcan, dönüşünden kısa bir süre sonra kesin ihraç talebiyle tekrar CHP Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildi. Yaşananlar üzerine Başkan Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevini bırakması için Bolu’dan Ankara’daki CHP Genel Merkezine, ‘Adalet ve Değişim’ yürüyüşü başlattı. D-100 karayolu üzerinden gerçekleştirilen yürüyüşte polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Sıcak hava nedeniyle her 5 kilometrelik yürüyüşün ardından mola verildi. Molalarda, yürüyüşe katılanlara karpuz ve su ikram edildi. 20 kilometrelik mesafenin yürünmesinin ardından, ilk gün Tekke Köyü mevkisinde sona erdi.

YÜRÜYÜŞÜN İKİNCİ GÜN BAŞLADI

Yürüyüşün ikinci günü de ilk mola noktasından başladı. Yürüyüş öncesi Başkan Özcan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Değişimin kaçınılmaz olduğunu belirten Özcan, “Dün büyük bir inançla başladık, kararlılıkla başladık. Bunun sonucunda da umutlu bir şekilde Ankara’ya giriş yapacağız. Zaten dün parti sözcüsünün açıklamalarında da değişiminden kaçınan, değişmemek için her şeyi yapan, koltuktan kalkmayı reddeden genel merkez yönetiminin ne kadar büyük panik içerisinde olduğunu gösteren açıklamalar. Tecrübeli bir siyasetçi olarak bunu söylüyorum. Dolayısıyla onların korktuğu gibi olacak. Değişim kaçınılmaz” dedi. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen yürüyüşün ikinci günü Köroğlu Dinlenme Tesisleri mevkisinde sona erecek.

Editör: Oğuzhan EKE