Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İzzet Baysal Caddesinde yere çekirdek kabuğu atanlara farkındalık yaratmak için “çevreyi kirletmediğiniz için teşekkür ederiz” yazılı kese kağıdı dağıttı.

Bolu’nun en yoğun ve en işlek caddesi İzzet Baysal’ın daha temiz olması ve çevre kirliliğini önlemek amaçlı Bolu Belediyesi zabıta ekipleri “farkındalık yaratmak” sloganı ile vatandaşları bilgilendirdi.

ÖNCE SÖZLÜ UYARI

Bolu Belediyesi'nin kararı ile uygulanmaya başlanan çevreyi kirletenlere ve özellikle yerlere çekirdek kabuğu atanlara ceza kesimlerine başlandı.

Vatandaşlara çevrenin temiz tutulmasına ilişkin bir süredir sözlü uyarılarda bulunan Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İzzet Baysal Caddesi boyunca denetim yaptı. Sabah saatlerinde başlayan denetim süresince ekipler, çevre temizliğine önem vermeyen vatandaşlara sözlü uyarıda bulundu ve kese kâğıdı dağıttı.

CEZASI 33 TL LİRA

5326 Kabahatler Kanunu gereğince özellikle yerlere çekirdek kabuğu atanlara 33 lira para cezası uygulanacağını belirten ekipler, daha temiz bir Bolu ve temiz çevre için bu tür uygulamaların devam edeceklerini belirttiler.

Editör: TE Bilisim