Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Bolu Şubesi tarafından Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda “Tut Elimi Geleceğim Ol” adlı bir konferans düzenlendi.

Konferansta, özel eğitim alan bireylerde çoklu organik sorunlar, psikiyatrik eştanılar ve tedavileri, özel bireylerin hakları, özel eğitimde aile katılımının önemi gibi konular konuşuldu.

MEHMET FATİH YALINIZ

Konferansa, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Ziçev Bolu Şube Başkanı Züriye Doğanüz, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nöroloji Profesörü Nimet Kabakuş, Yar. Doç. Dr. Psikiyatrist Yusuf Öztürk, Bolu Barosu Çocuk Hakları Komisyonundan Avukat Eda Arslan Karakış, Veli İsmet Böyükkırlı ve veliler katıldı.

Konferansta ilk olarak, ZİÇEV hakkında kısa filmler gösterildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden konferansta bir konuşma yapan ZİÇEV Bolu Şube Başkanı Züriye Doğanüz konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Doğanüz, “Bugün burada başarının, sabrın, deneyimin doruk noktasına ulaşmış velilerimizin, öğretmenlerimizin daha da bilimsel olarak eğitmeleri için neler yapılması gerektiğini, deneyimlerini tazelemek amacıyla bir araya geldik. Özel konularda bizleri yalnız bırakmayan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Çocuk Nöroloji Profesörü Nimet Kabakuş’a, yine aynı üniversitede Yar. Doç. Dr. Psikiyatrist Yusuf Öztürk’e, özel bireylerin hakları konularında bizleri bilgilendirecek olan Av. Eda Arslan Karakış, özel eğitimde ailenin rolü konularını deneyimlerine dayanarak sunacak olan velimiz İsmet Büyükkırlı’ya, bize bu mekanını kapılarını açan Bolu TSO Başkanı Türker Ateş’e teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Doğanüz’ün ardından bir konuşma da Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir yaptı. Bolu Belediyesi olarak özel bireylerin yanında olduklarını ifade eden Özdemir, şunları söyledi; “Bizler yeni yönetim olarak seçimden önce vadettiğimiz gibi, sosyal anlamda, kültürel anlamda, ekonomik anlamda dezavantajlı grupların her zaman yanında olacağız. Bunu biz seçim vaatlerinde de belirtmiştik. Biz Bolu Belediyesi olarak her zaman vakfımızın yanındaydık, bundan sonraki dönemde de yanında olmaya devam edeceğiz. Ne zaman ne isterlerse, her zaman o konu ile ilgili görevlerimizi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz, ancak daha fazlasını yapmalıyız. Yönetim olarak biz şunu söyledik. Belki 10 kilometre daha az yol yaparız ancak mutlu olmayan dezavantajlı grupların mutlu olması için elimizden geleni yaparız. Sadece çocuklarımız için değil, onların aileleri ile ilgili ne yapmamız gerekirse, yaparız. Önümüzdeki yıldan itibaren buradan hem başkanım, hem de kendi adıma söz veriyorum, sosyal anlamda hangi etkinliği yapıyorsak, bunlara mutlaka özel bireylerimizin ailelerini daha ön plana çıkararak daha çok katkı vermelerini sağlayacağız. Bolu Belediyesinin üzerine ne düşüyorsa, biz de onları memnuniyetle yerine getireceğiz.”

Konuşmaların ardından, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nöroloji Profesörü Nimet Kabakuş özel eğitim alan bireylerde çoklu organik sorunlar, Yar. Doç. Dr. Psikiyatrist Yusuf Öztürk psikiyatrik eştanılar ve tedavileri, Bolu Barosu Çocuk Hakları Komisyonundan Avukat Eda Arslan Karakış özel bireylerin hakları ve Veli İsmet Böyükkırlı özel eğitimde aile katılımının önemi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Editör: TE Bilisim