Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıl dönümünde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Bolu Barosu ve kentte hizmet veren sivil toplum kuruluşları, Anıt Park’taki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’da CHP Bolu İl Örgütü ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla, alternatif 29 Cumhuriyet Bayramı kutlaması gerçekleştirildi. Anıt Park’ta gerçekleştirilen törene Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Barosu Başkanı Sabri Erhendekçi, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ÇELENKLER SUNULDU

Yoğun katılımın olduğu program, Bolu Barosu Başkanı Sabri Erhendekçi’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Programında devamında CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu ve İl Örgütü yöneticileri de Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Sivil toplum örgütlerinin de çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Tören konuşmalarla devam etti.

“TEBAA YURTTAŞ OLMUŞTUR”

Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, Cumhuriyet’in önemine değinen Bolu Barosu Başkanı Sabri Erhendekçi, “Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da emperyalizme karşı başlattığı büyük ve haklı varoluş mücadelesinin taçlandığı ve 29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyet, halkımıza bırakılmış en büyük değer ve mirastır. İşte bu değer bizlerin kutsal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer yurttaşı, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Devlet yönetimini kişilerin ve ailelerin ya da sınıfın eline bırakmayan yönetimdir Cumhuriyet. Toplam ulus olma bilincine kavuşmuş, tebaa yurttaş olmuştur. Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir Cumhuriyet” dedi.

“BİR ASRI GERİDE BIRAKMIŞ OLACAĞIZ”

Cumhuriyet’in 100’üncü yılının yaklaştığına dikkat çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Ben de Türkiye Cumhuriyeti Bolu Belediye Başkanı olarak, sizlerin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Biz siyasete aktif başladığımız dönemlerde Cumhuriyet’imizin 75’nci yılı kutlanıyordu. Sonra 85 oldu, 95 oldu. Şimdi 98’inci yılını kutluyoruz. İki yıl sonra da bir asrı geride bırakmış olacağız sizlerle beraber” ifadelerini kullandı.

“HEPİNİZİ FENER ALAYINA BEKLİYORUM”

Cumhuriyet Bayramı kapsamında yapılacak etkinliklere vatandaşları davet eden Özcan,“2 yıl sonra ilk kez fener alayı düzenliyoruz. Gerekli duyurular yapılıyor. Akabinde akşam konserimiz var. Birilerine inat, Cumhuriyet’imize ne kadar sahip çıktığımızı göstermek açısından, coşkulu bir şekilde yarın hepinizi fener alayına bekliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tören sona erdi.

Editör: TE Bilisim