Bolu Bağışçılar Vakfı tarafından, 2 yıl önce Kuzgölcük Köyü'nde kurulan Şerafettin Erbayram Ata Tohumları Bahçesi'nden elde edilen organik ürünler ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtılıyor.

BASIN BÜLTENİ

Bolu'ya tarımsal alanda yaptığı katkılarla bilinen hayırsever iş insanı merhum Şerafettin Erbayram adına yaptırılan ata tohumları bahçesinde hasat başladı. 2 bin 300 metrekarelik bahçeden elde edilen tohum dışı ürünler ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor.

“FASULYELERİ İHTİYACI OLAN VATANDAŞLARA DAĞITIYORUZ”

Konu ile ilgili açıklama yapan Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Nahit Abak, bahçenin ata tohumlarını yaygınlaştırmak için kurulduğunu belirterek “Bolu Bağışçılar Vakfı Şerafettin Erbayram Ata Tohumları bahçesi, Bolu'muza özgü ürünlerin tohumlarını yaygınlaştırarak, daha fazla ekilmesini sağlamaktı. 2 sene önce kurduğumuz ata tohumları bahçemizden elde ettiğimiz tohumları üreticilerimize dağıtıyoruz. Sadece çiftçilerimizden değil vatandaşlarımız da tohumlara çok fazla talep gösteriyor. Evine hatta balkonundaki saksıya ekmek istiyor vatandaşlar. Geçtiğimiz günlerde hasadı yapılan Bolu'ya özgü Civril Ayşe fasulyemiz elimize ulaştı. Bunlar yaş fasulye. Yani tohumluk değil. Biz de bu fasulyeleri ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtıyoruz. Tohumluk fasulye ve patateslerimiz de yakında elimize ulaşacak. Bolulu çiftçilerimize bu tohumları dağıtacağız. Bahçe kurulduğundan bugüne ata tohumlarımızın ekimini bir hayli artırdık. Umarım bir kaç yıl sonra Bolu'ya has bu özel ürünlerimizin ekimi daha da yaygınlaşır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim