BAİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çevre Dostu Hastanesi Sertifikası almaya hak kazandı. Ayrıca, bugüne kadar 1 adet kamu kurumu, 6 adet sanayi tesisi, 8 adet sağlık kuruluşu ve 3 adet site olmak üzere 18 adet Çevre Dostu Sertifikası verildi.

Haber: Aslı Akış

Çevre konusunda farkındalık oluşturmak, çeşitli alanlarda faaliyet gösteren sanayi tesislerinin, turizm tesislerinin, apartman ve site yönetimlerinin, kamu kurumlarının, eğitim kurumlarının ve sağlık kuruluşlarının çevre ile ilgili yaptığı yatırımları ve çevresel yönetime ilişkin girişimlerini teşvik etmek ve bu yöndeki çalışmalarını desteklemek amacıyla “Çevre Dostu Projesi” başlatıldı. Bu kapsamda Bolu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılan değerlendirmeler sonucunda  Çevre Dostu Hastanesi Sertifikası almaya hak kazandı.

Çevre Dostu Sertifikası için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde tören düzenlendi. Törene Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt, İl Müdür Yardımcısı Resul Deveci, İzzet Baysal FTR ve EAH Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Hamdi Afşin, Hastane Müdürü Uzm. İbrahim Yüceer, Müdür Yardımcısı Uzm. Uğur Okur ve Çevre Hizmetleri Sorumlusu Sedat Yiğit katıldı.

Oğuzhan Kurt yaptığı açıklamada; “Fizik Tedavi Eğitim ve Araştırma Hastanesi pandemi dönemi olmasına rağmen Enerji ve Suyun daha etkin kullanımı, verimliliğin artırılması amacıyla ürettiği projesiyle, Çevre Dostu Sertifikası usul ve esrarları yönergesi kapsamında Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürüğünce onaylanan Çevre Dostu Hastanesi sertifikasını almaya hak kazanmıştır” dedi.

Törende Çevre Dostu Hastane Sertifikası, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kurt tarafından İzzet Baysal Fizik Tedavi EAH Başhekimi Afşin’e takdim edildi.

Çevre Dostu Projesi ile enerjiyi verimli kullanarak, sularımızı koruyarak ve tasarruflu kullanarak, düzenli bir atık yönetim sistemi oluşturup, ayrıca havamızı koruyarak hem doğal çevreye katkıda bulunmak, hem de gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Bolu bırakmayı amaçlamakta. Çevre Dostu Sertifikası sağlık kuruluşları için tıbbi atık toplama, taşıma ve bertaraf ücretlerinde avantaj sağlamaktadır.

Editör: TE Bilisim