(Haber: Oğuzhan EKE) - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, açılışı yapılmayan Güney Çevre Yolu’na ilişkin, “Yol bizim tarafımızdan yapılmadı, açmayan da biz değiliz. Ama bir an önce bu yolun açılmasını temenni ediyorum” dedi.

Projesi Bolu Belediyesi Eski Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde başlayan ve büyük tepkilere neden olan Güney Çevre Yolu’na ilişkin, tartışmalar devam ediyor. Büyük bir kısmı iptal edilen Güney Çevre Yolu projesinin, sadece Mudurnu yolu ile D-100 kara yolu arasındaki, 2.9 kilometre uzunluğunda kısmı yapıldı. İnşaat işlerinin tamamlandığı güzergâhta asfalt serilerek, yol çizgileri çekildi. Bisiklet yolunun da bulunduğu yol üstünde, ışıklandırma işlemi yapılmadığı için yolun açılamadığı ileri sürüldü.

“BİR TARİH VEREMİYORUZ”

Ağustos Ayı’nda gerçekleşen Bolu İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, Karayolları 4. Bölge Müdürü İlhan Aytekin, projeye dair konuşmuştu. Çalışma sürecine dair bilgi veren Tekin, “Toprak işleri, sanat yapıları yani yapım işlerini içeren, köprü de var, tamamını bitirmiş olacağız... 15 Ağustos itibariyle bitirmeyi hedefliyoruz ama açılışıyla ilgili şu anda bir tarih veremiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

BAŞKAN TANJU ÖZCAN YOLU İNCELEDİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, açılışı beklenen ve girişi beton bariyerlerle kapatılan yolda incelemelerde bulundu. İncelemeleri sonrasında yazılı basın açıklaması yapan Başkan Özcan, yolun belediye tarafından yapılmadığının altını çizdi. Güzergahın önemine değinen Özcan, yolun bir an önce açılmasını talep etti. Özcan’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“YANLIŞ DA BİR BİLGİ VAR”

“Mudurnu yolu ile D-100 karayolunu birbirine bağlayan ve Karayolları tarafından imal edilen, geçmişte Çevre Yolu olarak planlanmış ama bizim, vatandaşlarımızın itirazı sonucu kotu düşürülerek imal edilmiş bağlantı yolu. Bu yol uzun süre önce bitti. Ancak Karayolları her nedense yolun kullanımı beton bariyerlerle engelliyor. Şimdi yanlış da bir bilgi var. Vatandaşımız diyor ki; Bolu Belediyesi yolu yaptı ancak açmak için seçim dönemini bekliyor. Hayır, böyle bir şey yok. Sağ olsunlar yolu Karayolları yaptı ancak hangi gerekçe ile açılmadığını ben de bilmiyorum.”

“YOLUN AÇILMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

“Bu yol bizim için de çok elzem bir yol. Niye elzem? Bu yolun paralelinde yani batısında üniversite yolumuz var ve trafiği yoğun oluyor. En azından ağır vasıtaları tamamen buraya yönlendirmek suretiyle ki emniyetle de anlaştık, biz üniversite yolunda trafiğin rahatlamasını ümit ediyoruz. Tekrar söylüyorum bu yol bizim tarafımızdan yapılmadı, açmayan da biz değiliz. Ama bir an önce bu yolun açılmasını temenni ediyorum.”

Editör: Oğuzhan EKE