Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın vaatlerini yerine getirmediğin dile getirerek, “İktidar partisinin il başkanlarıyla, belediye başkanının sürtüşmesini izledik” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Gündeme ve Bolu’ya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı yatırımlar konusunda eleştirdi. Baskın, Özcan’ın yabancı uyruklu sığınmacılar konusundaki açıklamalarına da değindi.

“SİZİN İŞİNİZ HALKIN HİZMETKÂRI OLMAK”

Özcan’ın vaatlerini yerine getirmediğinin altını çizen Baskın, günlük siyasi tartışmalara tepki göstererek, “Belediye Başkanımız, evet güzel hizmetleri var… Önce onları takdir etmek lazım. Fakat bunların yanı sıra seçim vaatleri vardı Tanju Bey’in. Stat projesi vardı, olduğunu gibi duruyor.  Kanal projesi vardı, 3 yılda bitiremedi hala. Pazar yeri projesi vardı, daha hiçbir adım atıldığını görmedik. Bunların birçoğu yapılmadı. Halkımıza hizmet noktasında çalışmalar yapmak yerine, daha çok iktidar partisinin il başkanlarıyla, belediye başkanının sürtüşmesini izledik. Burada bir şov malzemesi gördük. Sizin işiniz birbirinizi mahkemeye vermek değil ki sizin işiniz halkın hizmetkârı olmak. Ama maalesef burada da eksileri görmekteyiz” dedi.

“İNSANLIK VAZİFELERİMİZİ YAPMAMIZ LAZIM”

Baskın, sığınmacılar konusundaki açıklamalar ilişkin ise gitmeleri gerektiği konusunda Özcan’ın haklı olduğuna dikkat çekerek, “Sığınmacı söylemiyle bir ivme yakaladı, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden insanlar teveccüh gösterdi. Evet, halk artık sığınmacılara rahatsızlık duymaya başladı. Bu sığınmacıların acilen memleketlerine gitmesi lazım, herkes bunu söylüyor. Ama biz insanız her şeyden önce. Bizim bakış açımız, ‘Yaratılanı severim, yaratandan ötürü’ mantığıyla olmalı. Onların zeminini hazırlayıp memleketlerine göndermek en doğrusu olur. ‘Ben yaparım, onları göndereceğim, iş vermeyeceğim, aş vermeyeceğim, evlenirse 10 kat para alacağım, iş yeri açtırmayacağım’ vesaire… Ama bizim insanlık vazifelerimizi yapmamız lazım.  Katılıyorum kendisine, sığınmacıların zamanı geldi, geçti bile… Gitmeleri lazım memleketlerine. Bunun arayışı içine girilmesi lazım yöntemli bir şekilde. Adaletli bir şekilde gönderilmesi lazım. Bu mantıkla hareket etmek lazım” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim