Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Nahit Abak ve Genel Sekreter Öznur Akkaya Aktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay'ı ziyaret etti.

Ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün çalışmalarından söz eden Hakan Doğanay, Bolu'nun tarihi, kültürel değerleri ve doğal zenginlikleriyle dünyada ismini duyuracak ender şehirlerden biri olduğunu belirtti.

Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Nahit Abak ise Bolu'nun sahip olduğu değerlere birlikte sahip çıkmak gerektiğini vurgulayarak, Bolu Bağışçılar Vakfı olarak Bolu için yapılacak güzel çalışmalara her zaman destek olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Hisar Tepesi'nde devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Hakan Doğanay, tepenin,  tarihi yapıların ortaya çıkmasıyla birlikte daha değerli hale geleceğini söyledi.

“ŞEHİR MERKEZİNİN TURİZM POTANSİYELİ ARTACAK”

Bolu'nun yer üstü güzellikleri kadar yer altında da güzelliklerinin olduğunu belirten İl Kültür Turizm Müdürü, “İnşallah Bolu'muzun yer altındaki güzelliklerini de gün yüzüne çıkartacağız. Bolu o zaman, gerçek anlamda turizm şehri olma yolunda önemli adımlar atmış olacak. Hisar Tepesi'ndeki kazı devam edip tarihi yapılar ortaya çıktıkça şehir merkezinin turizm potansiyeli artacak” dedi.

Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Nahit Abak, Bolu'nun arkeolojik anlamda çok zengin bir şehir olduğunu vurgulayarak, bu değerlerin ortaya çıkartılması için yapılacak çalışmalara herkesin destek vermesi gerektiğini kaydetti.

“GÜZEL ÇALIŞMALARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Abak, “Bolu'da yaşayan, Bolu ile gönül bağı olan herkes Bolu'nun tarihine, doğasına, kültürüne sahip çıkmalı. Bolu hem tarihi hem kültürü hem de doğal güzellikleri anlamında ülkemizin en önemli turizm şehirlerinden biri olma potansiyeline sahip bir il. Yeter ki bunların ortaya çıkartılması için çalışılsın. Bu anlamda İl Kültür Turizm Müdürlüğü'müzün yaptığı çalışmaları bizlere büyük mutluluk ve umut veriyor. Bolu Bağışçılar Vakfı olarak Bolu için yapılacak güzel çalışmaların her zaman yanındayız. Bolu'nun değerlerine birlikte sahip çıkmalıyız" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim