Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 16 fakülte, 1 yüksekokul ve 8 meslek yüksekokulunda mezuniyet törenleri gerçekleştiriliyor.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Mengen Meslek Yüksekokulu’nda başlayan ve Diş Hekimliği Fakültesi’nde sona erecek mezuniyet törenlerinde, yüzlerce öğrenciyi mezun etmenin sevincini ve gururunu yaşıyor.

Kongre Merkezi Bordo Salon, İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe ve Mavi Salonlar ile ilçe yerleşkelerinde gerçekleştirilen mezuniyet törenlerine, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz, Prof. Dr. Aydın Him, Prof. Dr. Kamil Gürel seviyesinde BAİBÜ üst yönetimi ile birimlerin üst düzey yöneticileri olan dekanlar, okul müdürleri ile yardımcıları, akademik birimlerin öğretim üyeleri ve öğretim elemanları, idari birim yöneticileri ve personelleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezuniyet törenlerinde öğrenciler ve aileleri başta olmak üzere sevinç, gurur, heyecan ve mutluluk hep birlikte yaşandı.

“Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diploması, Meslek Hayatınızda Avantaj Sağlayacaktır”

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, üniversiteden mezun olmaya hak kazanan değerli mezunlarımız için tebrik mesajı yayımladı.

Rektör Alişarlı mesajında, “bu yıl 30’uncu kuruluş yıldönümünü kutlayan Üniversitemizin, eğitim ve sağlık alanında yaptığı hayırlar neticesinde ismi Bolu’yla özdeşleşmiş merhum İzzet Baysal’ın kurduğu vakfın temelleri üzerinde yükselen, ülkemizin önde gelen, seçkin üniversitelerinden biri olduğunu vurgulayarak, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi diplomasının, mezunlarımıza meslek hayatlarında avantaj sağlayacağını söyledi.

Üniversite eğitiminin amaçlarından birinin, öğrencilerimizin binbir emekle kazandıkları bilgi ve becerilerini, insanlığın hizmetine sunmak olduğunun altını çizen Rektör Alişarlı, bu minvalde çok çalışıp alnının akıyla mezun olmaya hak kazanan değerli öğrencilerimizi tebrik ederek, başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilerimiz Hem Ailelerinin Hem de Bizlerin Gurur Kaynağı Oldu”

Üniversitenin pandemi süreci ve sonrasında eğitim kalitesinden ödün vermeden faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydeden Rektör Alişarlı, kıymetli öğrencilerin, yüksek teknolojik imkanlardan faydalanarak, nitelikli akademisyenlerden dünya standartlarında eğitim gördüğünü vurgulayarak, öğrencilerin hem ailelerinin hem de kendilerinin gurur kaynağı olduğunu söyledi.

“Ülkemizin ve geleceğimizin teminatı kıymetli evlatlarımızın mutluluğunu birlikte paylaşıyoruz.” diyerek ailelere hitap eden Rektör Alişarlı, uzun yıllar boyunca gösterdikleri fedakârca gayretlerin sonucunda bu mutlu günün sevincini ve gururunu yaşadıklarını belirterek, tüm anne ve babaları, ülkesi ve milletine layık, aklıselim ve çalışkan evlatlar yetiştirdikleri için yürekten kutladı.

“Kıymetli Evlatlarımı Kariyer Hayatlarına Dua ve Başarı Dileklerimle Uğurluyorum”

öğrencilerin büyük bir gayret ve emekle yetiştirerek bugünlere getiren değerli akademisyenlere de şükranlarını sunan Rektör Alişarlı, mezunların akademisyenlerin özverili ve nitelikli emeklerini boşa çıkarmayacaklarına olan inancının tam olduğunu vurgulayarak, kıymetli öğrencilerin kariyer hayatlarına dua ve başarı dilekleriyle uğurladı.

Mezuniyet törenlerinde birim yöneticileri, dereceye giren öğrenciler, akademisyenler konuşmalar yaparak bu anlamlı günde dilek ve temennilerini dile getirdiler.

Akademik başarı sağlayarak dereceye giren öğrencilere plaketler ve başarı belgeleri törene katılan yöneticiler tarafından verildi. Mezuniyetlerin en güzel kısmı olan kep atma dahil olmak üzere bu mutlu anlar fotoğraf karelerine yansıdı.

Editör: TE Bilisim