(HABER: ASLI AKIŞ)- AK Parti Bolu Belediye Başkan Aday Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, Bolu Belediye Başkanlığına “AK Partinin adayı kim olursa olsun; onunla beraber cansiperane çalışma mecburiyetimiz, görevimiz ve vebalimiz var” şeklinde iddialı konuştu.  

Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da kavga dili ile genel siyaset yaptığını ileri sürerek; “Bolu’nun daha iyisini hak ettiğini düşünerek özgüvenle, ‘ben de varım’! diyorum dedi.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Bolu Belediye Başkanlığına AK Parti'den aday adaylığını açıklayan Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, Bolu’nun belediyecilik hizmetleri noktasında eksik kaldığını belirtti.

Demirkol, Bolu’nun seçilmiş belediye başkanı 5 yıldır Bolu’ya hizmet etme amacıyla seçildi. Her belediyecilik döneminin kendi içerisinde dengeleri vardır, artıları eksileri vardır. Hiçbir dönem bir başkası ile kıyaslanırken kendi içerisindeki dinamiklerden bağımsı değerlendirilemez. Bolu’da da bu 5 yıllık süreç içerisinde hizmetlerin çok konuşulmadığı, ön planda sonuç alınamadığı, kavga dilinin ve genel siyasetin hakim olduğu bir dilin açıkçası rahatsızlığını hissediyorum.  Bolu’da vatandaşlarımıza sormuş olsak Bolu’nun hak ettiği yerde hak ettiği hizmetlere kavuşmuş olduğunu iddia eden kişi sayısı azdır” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE HİZMETLERİ HAKKANİYETLE YÜRÜYORSA…”

Belediye hizmetlerinin yeterli olmadığı gerekçesi ile kendisine gelen talep, istek ve teşvikler sayesinde yola çıktığını dile getiren Demirkol; “Benim yola çıkma bu işe niyetlenme duygumun yetersiz bir durum ortaya çıkmasından kaynaklandığını ifade etmek isterim. Bir belediye hizmetler anlamında hakkaniyetle yürüyorsa iş güzel yürüyor demektir. Vatandaşlardan gelen talepler, istekler, samimi yaklaşımlar bana gelmiş olan teşvikler genel algının belediyecilik hizmetlerinin istenilen seviyede olmadığını noktasında. Bu mecra bende varım, bu hizmeti be daha iyi yapabilirim deme ihtiyacını doğurdu. Bir dönemin başarılı olup olmadığı ürettikleri ile değerlendirilmelidir konuştukları ile değil” ifadelerini kullandı.

“5 YIL DAHA GERİYE GİTME ENDİŞEM VAR”

Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, Bolu’nun önümüzdeki 5 yılda kucaklayıcı bir hava yakalayamaması durumunda daha da geriye gideceğini vurgulayarak; “Bu süreçte olumlu işler de oldu fakat olması gerektiği yerde değil. Bolu bu dönemde kurumlar arası işbirliği, merkezi hükümetin destekleri ile Bolu’nun kendi dinamik destekleriyle kucaklayıcı bir havayı yakalayamaz ise önümüzdeki 5 yıl daha geriye gitme endişesinden dolayı ben buradayım diyorum. Adaylarımızdan hangisi olursa onunla beraber cansiperane çalışma mecburiyetimiz, görevimiz ve vebalimiz var. Bolu’nun daha iyi yerde olabileceğini düşünüyorum” değerlendirmesi yaptı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ