Hürriyetçi Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Uğur Pekcan, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından olası bir deprem riskini taşıyan Bolu’da okulların eğitim öğretime ne kadar hazır olduğunu “Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü olarak depreme hazır mıyız?” sorusuyla dile getirdi.

Haber: Aslı Akış

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından, Hürriyetçi Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Uğur Pekcan 1999 depremi hatırlatarak,  Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullar, lojmanlar, öğrenci pansiyonları ile diğer eğitim kurumlarının beton analizlerinin yapılıp yapılmadığını, güçlendirme çalışmalarını ve yönetmeliklerinin incelenip incelenmediğini sorduğu sorular ile dile getirdi.

Açıklamasına 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli yıkıcı deprem sebebiyle baş sağlığı ile başlayan Hürriyetçi Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Uğur Pekcan, “6 Şubat 2023'te gerçekleşen ve 10 ilimizde büyük bir yıkıma sebep olan deprem nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başlamak istiyoruz” dedi.

“YAŞADIĞIMIZ BÖLGE DE AKTİF FAY HATLARI ÜZERİNDE”

Pekcan,  “Asrın felaketi olarak adlandırdığımız bu deprem bizlere bir kez daha “Okullarımız depreme hazır mı?” sorusunu sordurttu” diyerek; “Çünkü üzerinde yaşadığımız bölge de aktif fay hatları üzerinde bulunan, olası deprem riskini sürekli taşıyan bir coğrafya. Evet, Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü olarak depreme hazır mıyız?” şeklinde konuştu.

“EĞİTİM KURUMLARIMIZ DEPREME NE DERECEDE HAZIR?”       

1999 yılında iki büyük depremden etkilenen ilimizdeki tüm eğitim kurumlarının gerekli analizlerinin acilen yapılıp önlemlerinin alınması noktasında çağrıda bulunan Pekcan;

  • Okul, öğrenci pansiyonu ve diğer eğitim kurumlarımız depreme ne derecede hazırdır?
  • Okul, öğrenci pansiyonu ve diğer eğitim kurumlarımızın beton analizleri yapılmış mıdır?
  • 2000 yılı öncesi eski yönetmeliklere göre yapılmış okul, öğrenci pansiyonu ve diğer eğitim kurumlarımızın güçlendirmeleri yapılmış mıdır?
  • Son 5 yıl içerisinde tadilat yapılarak yenilenen okul, öğrenci pansiyonu ve diğer eğitim kurumlarımız deprem yönetmeliklerine uygun yapılmış mıdır?
  • Ayrıca hep göz ardı edilen Millî Eğitim Müdürlüğüne ait olan lojmanlar için de gerekli çalışmalar yapılmış mıdır?
  • 2000 yılı öncesinde yapılmış olup sonraki dönemde hiçbir güçlendirme yapılmamış kaç eğitim kurumunda halen eğitim öğretim faaliyetleri devam etmektedir ve bunlarla ilgili ne gibi önlemler alınması düşünülmektedir?

Şayet hem eski hem de yeni yapılan okul, öğrenci pansiyonu ve diğer eğitim kurumlarımızdan gerekli dayanıklılığı sağlayamayan binalarımız varsa bunların eğitime açılmaması ve ivedilikle yıkılarak yeniden yapılması veya güçlendirme çalışmalarına sağlıklı bir şekilde başlanması gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim