Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü Bolu’da 5 yaşta okullaşma oranının Milli Eğitim Bakanlığının hedefleri doğrultusunda %100 seviyelerine yaklaştığını duyurdu.

HABER MERKEZİ

Çocukların ilköğretime hazırlama sürecinde kişisel bilgi ve becerilerini geliştirmek, eğitimde fırsat eşitliği gerçekleştirmek amacıyla okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmakta.

Ruhsal hem de zihinsel gelişiminin en önemli olduğu dönem olan okul öncesinde gerçekleştirilen eğitimlerle öğrencilerin iletişim, paylaşma, dayanışma, sosyalleşme gibi davranışları gelişmekte ve yeteneklerini erken yaşta keşfetmelerine katkı sunulmakta.

Bu kapsamda ilimiz genelinde çok sayıda müstakil anaokulu ile anasınıflarında yaklaşık 6000 öğrencinin okul öncesi eğitim süreçleri devam etmekte. 5 yaş okullaşma oranı Milli Eğitim Bakanlığının hedefleri doğrultusunda %100 seviyelerine yaklaştı.

Dağınık yerleşim yerlerindeki öğrenciler için köylerde bulunan köy okulların tadilattan geçirilerek anasınıfı olarak hizmete devam etmekte. Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi eğitimde okullaşma hedeflerine uygun olarak ilimizde yeni anaokulu ve anasınıflarının yapılmasına yönelik çalışmalar sürdürülmekte.

Editör: TE Bilisim