(HABER: ASLI AKIŞ)- Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’ın katılımıyla Mudurnu yolu ile D-100 karayolunu birbirine bağlayan Güney Çevre Yolu'nun açılışı törenle hizmete alındı. Boyraz, Bolu Güney Çevre Yolu'nun açılışı ile ulaşımda tasarruf sağlanacağını belirterek, “Zamandan 167 milyon lira, akaryakıttan 38 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 205 milyon lira tasarruf edeceğiz” dedi.

Açılış törenine,  Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, protokol üyeleri ve karayolları çalışanları katıldı.

Bolu'nun ulaşım ağının gelişmesi ve trafik sorununun çözümü amacıyla Kasaplar köyü mevkisinde yapımı tamamlanan 2,9 kilometre uzunluğundaki Bolu Güney Çevre Yolu hizmete açıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, yolun açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul ve Ankara arasında önemli geçiş noktası olması bakımından ciddi transit trafik yükü taşıyan Bolu'da, hızla gelişen sosyo-ekonomik yapıya bağlı olarak artan şehir içi ve şehirlerarası ulaşım ihtiyacını karşılayacak yatırımların büyük önem taşıdığını belirtti.

“54 MİLYAR LİRALIK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK”

Bakanlık olarak 2002 yılından bu yana Bolu'nun ulaşım ve altyapısı için 54 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini aktaran Boyraz, Bolu'yu, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya, Düzce, Karabük, Çankırı ve Zonguldak olmak üzere tüm komşularına bölünmüş yollarla bağladıklarını aktardı.

“HEYELANIN ULAŞIMI ETKİLEMESİNİN ÖNÜNE GEÇTİK”

Osman Boyraz, 192 kilometre tek yol iyileştirmesi yaptıklarını ve Bolu Dağı Tüneli başta olmak üzere önemli kara yolu projelerini hayata geçirdiklerini ifade ederek;  “Olası heyelana karşı Kaynaşlı-Abant kavşakları arasında kalan Bolu Tüneli'nin de dahil olduğu 23 kilometrelik kesimde çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Otoyolun Ankara istikametinde 3 bin 25 metrelik tünel portalını çelik konstrüksiyon olarak 90 metre uzattık. Böylece olası heyelanın ulaşımı etkilemesinin önüne geçtik. İnşallah, bundan sonra olası yoğun yağış döneminde Bolu Dağı geçişi bu kesimde trafik kesintisi görmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“GÜNEY ÇEVRE YOLU'NUN EN ÖNEMLİ PROJELERDEN BİRİ”

Bolu'da 7 milyar 641 milyon proje bedeliyle 14 kara yolu projesinin devam ettiğini bildiren Boyraz, şehir merkezindeki trafiği düzenlenmek için 30 metrelik 1 köprü ve 2 hemzemin kavşakla, 2,9 kilometre uzunluğunda bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında inşa ettikleri Bolu Güney Çevre Yolu'nun en önemli projelerden biri olduğunu ifade etti.

“205 MİLYON LİRA TASARRUF EDECEĞİZ”

Boyraz, Göynük ve Mudurnu ile bölgedeki yerleşimler arasında kent merkezine uğramaksızın doğrudan ulaşım imkanı sağlayarak 15 dakikada kat edilen güzergahtaki ulaşım süresini 2 dakikaya düşürdüklerine işaret ederek, "Böylece zamandan 167 milyon lira, akaryakıttan 38 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 205 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 2 bin 748 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Biz hizmet için siyaset yapıyoruz ki şehirlerimiz, ülkemiz gelişsin, vatandaşlarımız geleceğe güvenle bakabilsin.” ifadelerini kullandı

“VATANDAŞLARIMIZ MİLLETİNE HİZMETKAR OLANI SEÇMELİ”

Konuşmasında yerel seçimlere az bir süre kaldığını da anımsatan Boyraz, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin demokrasi şöleni olacağını dile getirdi.

Vatandaşların kendine en yakın ve başarılı gördükleri yöneticileri seçeceğinden bahseden Boyraz; “Yapacağımız seçim, yürüdüğümüz kaldırımdan içtiğimiz suya, kent içi trafiğinden toplu ulaşım olanaklarına, sosyal yardımlardan kültürel etkinliklere günlük yaşamımızı etkileyecek, belirleyecek. Bu nedenle vatandaşlarımız kendine efendi olacak kişileri değil, hizmet siyasetini özümsemiş, milletine hizmetkar olanı seçmeli.” diye konuştu.

“CANLA BAŞLA ÇALIŞACAK”

AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol'un daha güvenli, daha verimli, daha yeşil ve daha yaşanabilir Bolu için önemli ve güzel projelerinin bulunduğunu anlatan Bakan Yardımcısı Boyraz, Demirkol'un, seçilmesi halinde Bolu'yu, gençliğin, teknolojinin, turizmin, eğitimin, sağlığın, yeşil çevrenin, ulaşımın, kültürün, tarihin, üretimin ve bilimin merkezi haline getirmek için canla başla çalışacağını paylaştı.

KURDELE KESİLDİ

Konuşmaların ardından kurdele kesim töreniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından Güney Çevre Yolu'nun açılışı kurdele kesilerek gerçekleştirildi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ