Seben Kaymakamlığı öncülüğünde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bolu Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Haccağız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklığı ile hayata geçirilen Seben’in Koyunu, Harikadır Sütü-Yoğurdu Projesi kapsamında %100 hibeli ekipman dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Törene Seben Kaymakamı Süleyman Bakan, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, İlçe Müdürü Selçuk Güçbilmez, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Mustafa Gülkaya, İlçe Protokolü, Köy ve Mahalle Muhtarları ile koyun yetiştiricileri katıldı.

“AMAÇ SEBEN’İMİZİ MARKA HALİNE GETİRMEK”

Törende konuşan Seben Kaymakamı Süleyman Bakan; “Üreten Çiftçi Büyüyen Seben sloganıyla bundan yaklaşık 1 yıl önce, Bolu’nun Çukurovası olarak adlandırılan İlçemizde tarımın yanı sıra hayvancılık alanında da neler yapabiliriz, hayvan varlığımızı nasıl arttırabiliriz diyerek yola çıkmıştık. Amaç ve gayemiz Küçükbaş varlığı bakımından önde gelen ilçemizde süt ve süt ürünleri alanında Seben’imizi bir marka haline getirmek ve ürünlerimizi işlenmiş olarak tüketiciye sunarak Üreticimizi ve İlçemizi bu alanda kalkındırmaktır” dedi.

“KARLILIĞIN ARTMASI YANINDA MİLLİ SERVETİMİZİ DE DEĞERLENDİRMİŞ OLACAĞIZ”

Törende konuşan İl Müdürü İzzet Murat, “Proje kapsamında, 30 üreticimize 8 koyunun sağımının yapılacağı 8 başlık süt sağma makinesi ile 18 duraklı kilitli yemlik sistemi 450 bin TL bütçeyle %100 hibeli olarak dağıtılacaktır. Proje ile katma değeri ve kalitesi yüksek, Seben gibi özel bir coğrafyada beslenen koyun sütü işlenerek ekonomiye kazandırılacaktır. Bu vesile ile karlılığın artması yanında milli servetimizi de değerlendirmiş olacağız. Projeyi başından beri destekleyen Kaymakamlığımıza, ilçe belediyemize, projeye kaynak sağlayan sayın bakan yardımcımız Fatih Metin’e, Sayın Valimiz Ahmet Ümit’e, özveri ile çalışan ilçe müdürlüğümüze ve emeği geçenlere kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyor, üreticilerimize, ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından dağıtım törenine geçilirken, firma yetkilileri ve Seben İlçe Müdürü Selçuk Güçbilmez tarafından üreticilere sağım makinelerinin ve yemlik sistemlerinin kullanım özellikleri, dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Tören çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.

 

Editör: TE Bilisim