Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Tüm Türkiye'de bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz II. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın II. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır” dedi.

Türkiye’de yaşanan ve 10 ili yerle bir eden deprem felaketinin ardından eğitim sistemi de sekteye uğradı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu sene yapılacak LGS ve YKS sınavlarında 8. ve 12. Sınıf derslerinin 2. Dönem konularının sınavlara dâhil olmayacağını aktardı.

DEPREMDEN ETKİLENEN ÖĞRENCİLER NAKİLLERİNİ BAŞKA İLLERDEKİ OKULLARA ALABİLECEK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaşanan deprem felaketi sebebiyle bu sene yapılacak sınavlar ile ilgili konuları anlatarak,“10 İlimizde ikinci tüm sınıf ve kademelerde dönem devam şartı aranmayacak. Yine 10 ildeki aileler istemeleri durumunda çocuklarını farklı diğer illerdeki okullarımıza nakledebilecekler. Biliyorsunuz önümüzde iki tane büyük sınav var bir LGS sınavı var, liseleri yerleştirme için bir de YKS sınavı var üniversitelere yerleştirmeyle ilgili. Bugün itibariyle arkadaşlarımızla istişare ederek kararlarımızı verdik. LGS’DE sadece 8. Sınıfın 1. Döneminin konuları dâhil olacak yani 8. Sınıfın 2. Dönemi dâhil olmayacak yine YKS’DE 12. Sınıfın 2. Dönem konuları sınavda dâhil olmayacak” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim