Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram, kademeli normalleşme dönemine geçilmesinin ardından yüz yüze eğitime devam eden 8 ve 12. Sınıflar ile destekleme ve yetiştirme kurslarına dair açıklamada bulundu. Bayram, “Yapılması gereken bir an önce eğitim çalışanlarının aşılanıp, eğitim öğretim faaliyetlerinin yüz yüze başlanmasını bekliyoruz” dedi.

Haber: Selda Selin Özbay

17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren okul öncesi eğitim kurumları, özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12'nci sınıfların destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında yüz yüze eğitime geçti. Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram, hiçbir öğrencinin eğitimden yoksun kalmaması gerektiğinin altını çizerek bir an önce eğitim çalışanlarının aşılanmasının önemine değindi.

“BİR AN ÖNCE EĞİTİM ÇALIŞANLARINI AŞILANMALI”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un uzaktan eğitimin hiçbir zaman yüz yüze eğitimin bir karşılığı olmadığı sözünü hatırlatarak; “Sayın Bakan’ında ifade ettiği gibi uzaktan eğitim hiçbir zaman yüz yüze eğitimin birebir karşılığı değildir. Dolayısıyla biz eğitimciler olarak eğitimin yüz yüze yapılması gerektiğini düşünüyor ve değerlendiriyoruz. Fakat malum pandemi şartlarında maalesef uzaktan eğitim sürecine geçen sene mart ayı itibariyle girmiş bulunmaktayız. Bu süre içerisinde biz şunu teklif etmiştik; öğretmenlerin en kısa zamanda aşılanması gerektiğini ve eğitimin yüz yüze sürdürülmesi gerektiğini ifade etmiştik. Fakat aşılanmadaki gecikme dolayısıyla da 8. ve 12. sınıflar ve okul öncesi, müstakil anaokulları haricinde uzaktan eğitim maalesef devam ettirilmektedir. Yapılması gereken bir an önce eğitim çalışanlarının aşılanıp, eğitim öğretim faaliyetlerinin yüz yüze devam ettirilmesine başlanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“EĞİTİMİN İHMALİ OLMAZ”

Destekleme ve yetiştirme kurslarının devam ettiğini ifade eden Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram; “Öğretmenlerin aşılanmasında öncelikle 8. ve 12. Sınıflarda derse giren ve bu destekleme ve yetiştirme kurslarında kurs veren öğretmenlerin aşılanması önceliğe alındı. Bu aşılanma süreci sağlıklı devam ettirilirse yüz yüze, bu 8. Ve 12. Sınıfların devam ettirilmesi DYK’ların sürdürülmesi gerektiğini biz savunuyoruz. Çünkü eğitimin ihmali olmaz. Eğitim devam etmeli. Burada öncelik aşılanmanın hızlandırılmasıdır” dedi.

“AKADEMİSYENLERİN DE AŞILANMASI YAPILMALI”

Erhan Bayram, Eğitim ve bilim çalışanlarının tamamının biran önce aşılanması ve yüz yüze eğitimine geçilmesi gerektiğini vurgulayarak; “Geçtiğimiz günlerde etiket çalışması yapmıştık. Eğitim ve bilim çalışanlarımızın aşılanması gerektiğini ısrarla vurgulamıştık. Öğretmenler başta olmak üzere, tüm eğitim çalışanlarının ve gözden kaçırılan bir kitle daha var üniversite çalışanlarımızdır. Üniversite çalışanlarımızın da akademisyen ve idari personelin tamamı kapsama alınmak üzere aşılanmalarının biran önce tamamlanması gerektiğini vurguluyoruz.  Burada öncelik verilmesi gereken, dikkat edilmesi gereken aşılanması tamamlanması ve biran önce yüz yüze eğitime geçilmesidir. Aşılanmanın geciktiğini düşünüyorum.  Şu dönemde aşılama peyderpey başladı. Öğretmenlerimizin aşılanmasının bir kısmı bitti. 8.ve12. Sınıflarda derse girecek öğretmenlerimizin öncelikte olmak üzere aşılanma süreci başladı”  şeklinde konuştu.

“EĞİTİM ÇALIŞANLARIMIZIN AŞILANMASI GECİKMİŞTİR”

Öğretmenlere aşılama önceliği verilmiş olsaydı şu an yüz yüze eğitime devam edilebileceğine işaret eden Bayram; “Eğitim çalışanlarımızın aşılanması gecikmiştir. Bizler sağlık çalışanlarından hemen sonra aşılanma olmasını istemiştik.  Toplum sağlığı için ve eğitim önemini göz önünde bulundurduğumuzda eğitim çalışanlarının, sağlık çalışanlarından hemen sonra hemen sonra aşılanması 18 milyon eğitim gören yavrularımız var. 1 milyonu aşkın eğitim sektöründe çalışanımız var. Toplamda 20 milyona yakın bir insanın hareketliliği demektir. 83 milyon nüfusumuza etki edecek bir hareketlilik demektir. En başta eğitim çalışanları aşılanabilseydi bugün yüz yüze eğitim devam ederdi. Aksamalar sürebilirdi.  Uzaktan eğitime geçmiş olmanın birtakım olumsuzluklarını hep beraber yaşadık. Bakanımızın da vurguladığı gibi uzaktan eğitim hiçbir zaman yüz yüze eğitimin yerini tutmamıştır. Eğitimde fırsat eşitsizliğine yol açmıştır. Bu süreçte eğitim çalışanlarının iki kat efor saf etmelerine rağmen yüz yüze eğitimden alınan sonucu tabi ki alamamışlardır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim