Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çoğunlukla sosyal medya üzerinden yürüttüğü "Çevre Müfettişleri Buluşuyor" etkinliği Bolu'da düzenlendi. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda minikler çeşitli aktiviteler ve etkinliklerle hem eğlendi hem de öğrendi.

HABER: ASLI AKIŞ

Çok sayıda çocuk ve ailelerin katıldığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çocuklarda çevre bilinci oluşturmak amacıyla başlattığı “Çevre Müfettişleri Buluşuyor” etkinliği Bolu’da da gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla, çevre hassasiyetinin oluşturulması ve farkındalığının artırılması amacıyla düzenlenen "Çevre Müfettişleri Buluşuyor" etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Büyük oranda sosyal medya üzerinden yürütülen proje, koronavirüs salgınındaki olumlu seyir nedeniyle şehir programlarıyla sürdürülüyor. Proje kapsamında onlarca minik Çevre Müfettişi Atatürk Orman Parkı’nda düzenlenen keyifli organizasyonda bir araya geldi. Miniklerin yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda katılımcılar hem eğlendi hem de doğa ile ilgili yeni bilgiler edindi.

Doğa etkinlikleri kapsamında çocuklara çevre bilincinin aşılanmasını amaçlayan yarışmalar düzenlenerek hediyeler verildi. Atatürk Orman Parkı’nda oluşturulan oyun alanlarında doyasıya eğlenen çocuklar maskotlarla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

ÇEVRE MÜFETTİŞLERİ DOĞAYI ÖĞRENİYOR

Ocak 2020'de hayata geçirilen projeye başvuran çocukların, çevre müfettişi olmak için bazı görevleri yerine getirmeleri gerekiyor. Çocukların bu görevler sayesinde eğlenmeleri, doğayı öğrenmeleri, öğrendiklerini arkadaşlarına ve ailelerine aktarmaları hedefleniyor.

“AMACIMIZ ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILAMAK”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı personeli Hasan Akkaş, amaçlarının çocuklara çevre bilincini aşılamak olduğunu vurgulayarak;  “Programın amacı geleceğimiz olan çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak. Dünyamız gittikçe küçülüyor, küçülen bu dünyada insan nüfusu arttıkça çevre kirliliği de artıyor. Bizden sonra gelecek olan nesillerimize çevreye daha önem verecek, daha kaliteli bir yaşam sürecekleri bir ortamı sağlayabilmeleri için özellikle bu yaşlarda bilinçlendirmeye çalışıyoruz ki; bunu da bir etkinlik, oyun vasıtasıyla destekliyoruz.

ÇOCUKLARA HEDİYELER VERİLDİ

Etkinlik alanında çevre müfettişleri çocuklarımıza onları motive edecek yelek, şapka tişört aynı zamanda çevre bilincini aşılayacak bir takım kutu kalemlik, sıfır atık projesi ile ilgili dergilerimiz, boyama kitapları hediye ediyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim