Depremin hasara neden olduğu Gaziantep’ten, Bolu’ya gelen depremzede İbrahim Yeter, “Devlet, elhamdülillah çok şükür her yere yetişmeye çalışıyor.  Orada ailemizi bıraktık. Çok hüzünlüyüz ama buraya geldik yeni ailelerimiz oldu” diyerek, yaşadıklarını anlattı.

Haber: Oğuzhan Eke

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından 10 ilde hasar meydana geldi. Arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede, evleri hasar alan ve evsiz kalan vatandaşlar da farklı illerde barınmaya başladı.  Bu kapsamda Bolu’ya gelen bin 546 depremzedenin 219’u otellere, 96’sı kamu misafirhanelerine, bin 223’ü yakınlarının ikametine yerleştirildi. Depremzedeler, Bolu Gençlik Merkezinde kurulan alanda koordine edilerek kente yerleştiriyor.

“BOLU HALKINA VE İNSANLARINA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Bolu’ya, Gaziantep’ten gelen depremzede İbrahim Yeter de yaşadıklarını Bolu Valisi Erkan Kılıç’a anlattı. Vatandaşların kendilerini güler yüzlü ve samimi şekilde karşıladığını aktaran Yeter, “Bolu halkına ve insanlarına teşekkür ederiz. Herkes misafirperver. Çok güler güzlü. Çok iyi ağırlandık” dedi.

“DEVLET, ÇOK ŞÜKÜR HER YERE YETİŞMEYE ÇALIŞIYOR”

Depreme Gaziantep’te yakalandıklarını aktaran Yeter, Devlet’in tüm imkanlarını seferber ettiğinin altını çizerek, “Gaziantep merkezdeydik. Depremin en korkunç anını yaşadık. Ayşe Polat denilen sitede yakınımız vardı. Diğer sitede yakınlarımız vardı. Bizim binamızda hasar var. Zaten Gaziantep’in her yerinde hasar ver. İnsanlar zaten giremiyor içeriye. Hasar tespit çalışmaları yapıyor Devlet, elhamdülillah çok şükür her yere yetişmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

“KALACAK YER HEPİMİZ İÇİN SORUNDU”

Halkın birbiriyle kenetlendiğini belirten Yeter, “Ben gıda toptancısıyım, ilk gün yollar yoktu. İnsanlar panik halindeydi, iş yerimizi açtık. Bütün her şeyimizi dağıttık. Yardım yapan bütün lokantalara gıda ulaştırdık. Kalacak yer hepimiz için sorundu. Soğuk hepimiz için vardı, benim de ailem soğuktaydı. Ama çok şükür herkes kenetlendi. Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı; Sünni’si, Alevi’si… Herkes birbiriyle kenetlendi” diye konuştu.

“BURADAKİ İNSANLARIN DEPREMİ YAŞADIĞI BELLİ”

Bolu’da yeni bir aile edindiğini belirten Yeter, “Orada ailemizi bıraktık. Çok hüzünlüyüz ama buraya geldik yeni ailelerimiz oldu. Ben depremi yaşayan bir vatandaş olarak Allah buraya da göstermesin. Tekrar depremi yaşayan bir il olsa bütün imkanlarımı kullanırım. Gaziantep’te ne kadar misafir edebilirsem ederim yani çünkü deprem bize bunu öğretti. Buradaki insanların depremi yaşadığı belli. Güler yüzünden belli. Çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim