İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğalgaz tüketim desteğinde başvurular bugün itibarıyla başladı. Sağlık raporu bulunan kronik hastalara yüzde 5 ek ödeme yapılacak.

HABER: ASLI AKIŞ

Başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak Doğalgaz tüketim desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar sistem üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvurularını yapabilecek.

İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Isıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlenen destek tutarı 450 TL - 1.150 TL arasında değişecek. Ödemeler Mart ayı içerisinde yapılacak.

İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan bütün vatandaşlar destekten yararlanabilecek. Doğalgaz Tüketim Desteği hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere verilecek.

İhtiyaç sahibi vatandaşların, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan kişiler PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşların ise destek miktarı kartlarına yatırılacak.

KRONİK HASTALARA YÜZDE 5 EK ÖDEME YAPILACAK

Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara ek ödeme yapılacak. Vatandaşların başvurusu sırasında hastalığına dair raporunu sisteme işlemesi gerekecek. Hastaların yaşadığı hanelere, belirlenen destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yapılacak.

Ödemesini kendi yapamayacak durumdaki engelli ve yaşlıların da bu süreçte mağduriyet yaşamaması için hak sahibi abonenin faturası ve kimliği ibraz edilerek işlemlerin gerçekleştirilmesi için gerekli kolaylık sağlanacak.

Elektronik ortamda alınacak başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca detaylı incelenecek ve yapılacak değerlendirme sonrasında başvurusu kabul edilen vatandaşlar destekten yararlanmaya hak kazanacak.

Doğalgaz Tüketim Desteği’ne https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresinden başvuru yapılabilecek.

Editör: TE Bilisim