Hem oynadılar hem eğlendiler, elleri toprakla bütünleşen Bolu Bağışçılar Vakfı Anaokulunun minik öğrencileri öğretmenlerinin ‘Doğa OkulumeTwinning Projesi kapsamında fidan dikmenin sevincini yaşadılar.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Bağışçılar Vakfı Anaokulu Öğretmeni Nermin Sezgin, “Doğa Okulum” isimli eTwinning projesiyle doğa sevgisi, çevre bilinci ve ağacın önemine dikkat çekip farkındalık yaratmak istedi. Yeşil alanların çoğaltılmasının ve yaşatılmasının insan hayatı için taşıdığı önemi önce öğrencilerine anlatan ardından Sezgin, daha sonra 4 yaş grubu 4/A sınıfı öğrencileriyle okul bahçesinde fidanları toprakla buluşturdu.

MİNİKLER FİDAN DİKTİ

Öğrencilere doğa ve çevre sevgisi ve bilinci aşılamak amacıyla düzenlenen etkinlikte, minikler öğretmenleriyle birlikte fidan dikerek ağaç dikmenin ve ağaçları korumanın önemini öğrenmiş oldu. Kendi elleriyle fidan diken minik öğrenciler toprakla fidanları buluşturarak ilk can suyunu da fidanlara verdi.

 “PROJEMİZDE ÇOCUKLARIMIZIN DOĞAYI TANIMASI VE SEVMESİ AMAÇLANMIŞTIR”

Bolu Bağışçılar Vakfı Anaokulu Öğretmeni Nermin Sezgin etkinlik ve projeyle ilgili olarak bilgiler vererek; “Bolu Bağışçılar Vakfı anaokulunun Erasmus K101 projesi yaygınlaştırma çalışması olarak, 2022 yılı ocak ayında Doğa Okulum e Tvvinning projemiz faaliyetlerine başladı. Projemizde çocuklarımızın doğayı tanıması ve sevmesi amaçlanmıştır. Yaşadıkları bölgemize ait doğal alanlara geziler düzenleyerek, doğayı gözlemleyecekleri doğadan topladıkları çeşitli malzemeler ile etkinlikler yapılması hedeflenmiştir” ifadelerini kullandı.

Sezgin, projenin farklı etkinliklerle de desteklendiğini aktararak; “Proje çalışmalarımız çocukların tüm gelişim alanlarını destekleyecek şekilde planlanıp uygulanmaktadır. Türkçe dil etkinliği, Drama, müzik, orf ritim,  fen ve matematik etkinlikleri, sanat çalışmaları doğa ile bütünleştirilerek etkinlikle gerçekleştirilmiştir” dedi.

“FİDANLARIMIZI TOPRAK İLE BULUŞTURUYORUZ”

Çocuklara doğa ve ağaç sevgisini aşılamak ve bilinçlendirmek için çalıştıklarını da vurgulayan Nermin Sezgin; “Doğa okulum projesinde; Bolu merkez anaokulu ve anasınıflarından 10 öğretmen ve Romanya dan 2 öğretmenimiz toplam 12 öğretmen 200 öğrencinin katılımıyla sürdürülen projemizde etkinliklerimizden biri fidan dikimi. Bolu Orman Genel Müdürlüğünün desteği ile Tüm ortaklarımıza fidanlarını ulaştırdık. Sizlere desteklerinden dolayı orman genel müdürlüğümüze teşekkür ederim. Bu sayede çocuk şarkımızın sözlerinden yola çıkarak “Tohumlar Fidana Fidanlar Ağaca Ağaçlar Ormanı Dönmeli Yurdumda” diyerek fidanlarımızı toprak ile buluşturuyoruz. Çocuklarımıza doğa ağaç sevgisini aşılamak, bilinçlendirmek ve doğanın bir parçası olmaları için çalışmaktayız” şeklinde konuştu.

Dünyanın yaşanabilir bir yer olması için doğayı seven çevreci nesiller yetiştirmek istenen projeyle 2 proje kurucusu ve 10 proje üyesi öğretmen de destek sağladı.

Proje Kurucuları

Nermin Sezgin (Bolu Bağışçılar Vakfı Anaokulu), Cülvent Yılmaz (Şerife Bacı Anaokulu)

Proje Üyeleri

Neslihan Karademir ( Bolu Bağışçılar Vakfı Anaokulu), Esen Sezer ( Kadriyeana Anaokulu), Nihal Gökçe (Gazipaşa İlkokulu), Serap Baybars ( Gazipaşa İlkokulu), Mükerrem Acar ( Paşa Köy İlkokulu) Emine Soylu ( Kültür İlkokulu), Derya Polat (Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu), Ayşenur Yıldırım (Aktaş Anaokulu), Seintei Anna Marie (Gpp Mr 3 Vaslui Romanya), Mitorai Florantina (Romanya).

Editör: TE Bilisim