Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Turizm Fakültesi öğrencileri Merve Okay ve ablası Pınar Okay, yeni yıl öncesinde çocukları eğlendirmek için gönüllü olarak İzzet Baysal Caddesi Valilik Önünde etkinlik düzenliyor.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Memleketi Adana'da çocuklar için sürdürdüğü  “Dünyayı İyilik Kurtaracak” isimli gönüllülük projesini, okumak için geldiği Bolu'da da devam ettiren Turizm Fakültesi Öğrencisi Merve Okay, ablası Pınar Okay ve gönüllü arkadaşlarıyla İzzet Baysal Caddesi Valilik Önünde gerçekleştirdikleri etkinlikle çocukları doyasıya eğlendiriyor. Pamuk Prenses, palyaço, aslan gibi karakterleri giydikleri kıyafetlerle canlandıran gönüllüler özellikle çocukların büyük ilgisini çekerek yüzlerinde kocaman tebessüm oluşturdu.

“ÇOCUKLARIN YÜREĞİNE DOKUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Yüreklere dokunmanın çok büyük bir mutluluk verdiğini belirten Merve Okay, “Burada üniversite öğrencisiyim. 6 yıldır zaten gönüllülük ekibinde yer alıyorum. Bu işlerle uğraşıyorum. Çocukların yüreğine dokunmak, yaşlılarla sohbet etmek bize verilen çok büyük bir mutluluk. Artık çocuklardan çok kendimiz eğlenmeye başlamıştık. Bolu’ya üniversiteye gelince, ‘Burada neden devam ettiremeyeyim?’ diye düşündüm ve burada bir ekip kurmaya başladım. 2 günde 90 kişilik bir aile olduk. Daha çok büyümeye başlıyoruz. Bu da tanışmadan sonra kurduğumuz ilk etkinliğimiz. Yılbaşına özel çocuklara kurulan bir etkinlik. Çocukların yüreğine dokunmaya çalışıyoruz dediğim gibi, hayvan barınaklarına ziyaretlerimiz oluyor. Bunun gibi birçok etkinliğin inşallah devamı gelecektir” sözlerine yer verdi.

“UMARIM FAYDALI OLURUZ”

Kardeşi Merve ile birlikte gönüllü ekibinde yer alan ve destek olan Pınar Okay ise, “Yılbaşı adı altında çocukları eğlendirmek için burada bulunuyoruz. Gönüllü palyaço ve aslan arkadaşlarımızla beraber, gönüllü ekibimizle çalışma yapıyoruz. Umarım faydalı oluruz, bunun devamı da gelecek. Sadece beklemede kalın” şeklinde konuştu.

Vatandaşların ve özellikle çocukların büyük ilgisini çeken etkinlik yılbaşına kadar devam edecek.

Editör: TE Bilisim