Öz Sağlık-İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Hacer Çınar, Hizmet-İş Sendikasının 44’üncü yılını, “kamu kurumları ve kuruluşlarında kölelik sistemi olan taşeron sisteminin tarihin çöplüğüne atılmasına vesile olan Hizmet iş Sendikasının 44.yılını kutluyorum” diyerek kutladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Hak-İş/Hizmet-İş Sendikasının kuruluşunun 44’üncü yılında, Öz Sağlık-İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Hacer Çınar, kutlama mesajı yayımladı. Türkiye’nin en büyük sendikası olduklarını belirten Çınar, “Türkiye’nin en büyük ve en etkin işçi sendikası HİZMET-İŞ 44 yaşında. Yarım asra yakın zamandır tüm emekçilerin hak ve hukukunun korunması ve geliştirilmesi için çalışan HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası, Genel Başkan Mahmut Arslan önderliğinde ulaştığı zirve noktasını başarıyla korumaktadır. 66 Şube, 10 İl Başkanlığı ile 635 belediye, 656 belediye şirketi ve pek çok Kamu İktisadı Teşebbüsünde (KİT) örgütlü ve yetkili olan HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası, 245 bini aşkın üyesinden aldığı güçle sendikal hareketin geleceğine ışık tutmaktadır” dedi.

“BAŞARI VE KAZANIMLARIYLA KÜRESEL SENDİKACILIK İNŞASINI YÜKLENMİŞTİR”

Sendika olarak 44 yılda birçok başarı ve kazanım elde ettiklerine dikkat çeken Çınar, “HİZMET-İŞ bir taraftan HAK-İŞ’e olan desteğini sınırsız ve hiçbir şarta bakmaksızın devam ettirirken, diğer taraftan kendisini ve üyelerini de geleceğe taşımaktadır. HİZMET-İŞ Sendikası, HAK-İŞ üst kimliği altında; HAK-İŞ’in ilkeleri ve kendi köklü değerlerinden gelen mücadele çizgisi,  Tarih ve medeniyet mücadelesinden kaynaklanan sorumluluğu,  Yerli ve milli bir sendikal anlayışı emek hareketine hâkim kılma düşüncesi ile 44 yıla sığdırdığı başarı ve kazanımlarıyla, tüm emekçilerin onuru ve gururu olmaya devam etmektedir.  HAK-İŞ’in ortaya koyduğu, küresel sendikacılık inşasını yüklenmiştir” ifadelerini kullandı.

“41 ÜLKEDEN İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI BULUNMAKTADIR”

Farklı ülkelerde de çalışmaları olduğuna vurgu yapan Çınar, “HAK-İŞ/HİZMET-İŞ; 44 yıllık tarihinde işçi-işveren-sendika diyalogunu, adil bir çizgide örtüşen anlayışla sürdürmeyi ve geliştirmeyi ilke edinmiştir. 21. yüzyıl sendikal hareketinin inşası noktasında kurumsal ilkeleri ve değerleriyle, sendikacılığı yeni ve çağdaş anlayışlarla yürütmek ekseninde sosyal sorumluluk ve sosyal ortak bilinciyle hareket etmektedir. HAK-İŞ/HİZMET-İŞ, Bir Gönül Hareketidir HAK-İŞ/HİZMET-İŞ, emek hareketini ele geçirmek değil, emek hareketini elden geçirmek üzere yola çıkmıştır. Sosyal ve toplumsal sorumlulukla hareket etmenin, ancak gönül ve merhamet duygusu ile mümkün olabileceğine inanmaktadır. 41 ülkeden 51 sendika ile uluslararası işbirliği anlaşması bulunmaktadır” diye konuştu.

“HİZMET İŞ SENDİKASININ 44.YILINI KUTLUYORUM”

Hizmet-İş’in yeni yaşını kutlayan Çınar, “2014 yılından 2020 yılına kadar içinde görev aldığımız, Hak Emek ve  mücadelenin ne demek olduğunu  öğrendiğimiz, çalışma hayatımıza yepyeni açılımları ve mücadelesi sayesinde  yön verdiğimiz, sadece ücret sendikacılığı değil; Dili, rengi, cinsiyeti, inancı ne olursa olsun, herkesin insanlık aleminin saygın bir bireyi olma hakkına sahip, mazlum ve mağdurlarında yanında yer almaktan geri durmayan, konfederasyonumuz öncülüğünde kamu kurumları ve kuruluşlarında kölelik sistemi olan  taşeron sisteminin tarihin çöplüğüne atılmasına  vesile olan  Hizmet iş Sendikasının  44.yılını kutluyorum” şeklinde konuştu.

“HİZMET EDEN TÜM YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Hizmet-İş bünyesinde çalışan yöneticilere teşekkür eden Çınar, şu şekilde konuştu:

“Kuruluşundan bu yana her kademesinde görev alan samimiyetle ‘Önce İnsan Önce Emek’  bilinci ile hizmet eden tüm yöneticilerine teşekkür ediyorum. Tanımaktan onur duyduğum bir dönem birlikte emekçiye hizmet etme şansına eriştiğim Hizmet İş Sendikası Kurucularından Sayın Hüseyin Tanrıverdi’ye,  Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan’a, Başkan vekili Sayın Hüseyin Öz'e, Başkan Yardımcıları Sayın Celal Yıldız'a, Sayın Halil Özdemir’e, Sayın Mehmet Keskin'e bize vermiş oldukları hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Allah her daim yar ve yardımcınız olsun.”

Editör: TE Bilisim