Sokak hayvanlarına karşı vatandaşları duyarlı olmaya davet eden HAÇİKO Bolu İl Temsilcisi İlknur Yıldırım, “Vatandaşların olumsuz bir durum ile karşılaştıklarında ihbar etmelerini rica ediyoruz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) Bolu İl Temsilcisi İlknur Yıldırım, yazılı bir açıklama yaparak, sokak hayvanları için çağrıda bulundu. Toplum bilincin arttırılması adına mesajlar veren Yıldırım, hayvanseverlerden gördükleri olumsuz durumları bildirmelerini istedi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“DOSTLARIMIZ YİYECEK BULMAKTA SORUN YAŞIYOR”

“Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi geçmiş olduğumuz bu zor dönemlerde orman ve kırsala terk edilmiş sevimli dostlarımız yiyecek bulmakta çok sorun yaşıyor. Siz duyarlı hayvan sever dostlarımızın gerek maddi gerek manevi destekleri ile can dostlarımızın beslenme ve yaşamlarını devam ettirme mücadelelerine, imkânlarımız ve sorumluluklarımız çerçevesinde hep birlikte çalışmaktayız. Ancak, zaman zaman sokak canlarımız için kamuoyuna yansıyan ya da yansımayan olumsuz ihbarlar almaktayız.”

“HUKUK MÜCADELEMİZ HER ORTAMDA DEVAM EDECEK”

“Toplumsal duyarlılığı arttırmak, gelecek nesillere olan görevimizi yerine getirmek, kötü olayların yaşanmasını engellemek ve olumsuz haberlerin önüne geçmek için çalışırken en büyük destekçimizin sizler olduğunu biliyoruz. Sahipsiz sokak canlarımıza karsı çekinmeden yapılan bu saldırıları ortadan kaldırmak ve bunu gerçekleştiren şahısların 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hükümlerince gereken cezayı almalarını sağlamak için, hukuk mücadelemiz her ortamda devam edecektir.”

“DURUMU İHBAR ETMELERİNİ RİCA EDİYORUZ”

“Bölgemiz ilçelerinde zorlu iklim ve doğa şartlarında mücadele eden sahipsiz canlarımıza karşı, vatandaşların olumsuz bir durum ile karşılaştıklarında, sessiz kalmayarak, basta kolluk kuvvetleri, Haydi ekipleri, DKMP, kamu kurum ve kuruluşları ve bizlere durumu ihbar etmelerini rica ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim