Bolu Valisi, ilimizin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk durumunu gösteren haritada "yüksek riskli" kategoride yer aldığını belirterek, hep birlikte mücadele ederek "düşük riskli" grupta yer almayı hedeflediklerini bildirdi.  

Haber: Aslı Akış

Bolu Valisi, Ticaret ve Sanayi Odasında kurum müdürleri, kaymakamlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle düzenlenen toplantının ardından gazetecilere, Kovid-19 ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bolu'da tüm tedbirlerin alındığını, vatandaşların bunlara mümkün olduğunca uymaya çalıştığını belirtti.

“AMACIMIZ HEP BERABER MAVİ RENGİ YAKALAMAK”

Türkiye genelinde koronavirüs tedbirleri denetimi yapıldığına işaret eden Bolu Valisi, “1 Mart'tan itibaren başlayan süreçte Sağlık Bakanlığımız koordinesinde tüm illerimiz risk seviyesi yönünden kategorilere ayrıldı. Mavi, sarı, turuncu ve kırmızı olmak üzere. Maalesef turuncu renkte yer alabildik, yani en tehlikeli seviyenin bir altında. Şunu net olarak söylememiz gerekir, 1 hafta sonra hatta daha kısa bir süreçte turuncudan kırmızıya geçmemiz mümkün, Allah korusun. Maviye dönmemiz de mümkün. Bu tamamen bizim elimizde. Nasıl 1 ay önce yüzde 1'lere kadar düşmüşsek kısa sürede hep beraber maviye dönebiliriz. Amacımız zaten hep beraber mavi rengi yakalamak."

MESİRE ALANLARINDA TEDBİRLER UYGULANACAK

Bolu Valisi, yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde cumartesi günleri 05.00-21.00 saatlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacağını hatırlatarak, "(Gölcük, Abant ve Yedigöller) Pozitif vakaların önüne geçebilmek için buralarda her türlü tedbiri alacağız. Burada sadece bizler değil, tüm vatandaşlarımızın katkısını bekliyoruz. İhbarlar anında değerlendirilecek. İhbar hatlarımız var, yenilerini kuracağız. Mesire yerlerimizde de gerekirse birtakım tedbirler elbette uygulanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜNÜN SOKAĞA ÇIKMA SÜRESİ UZATILDI”

Bolu Valisi 65 yaş üstü ile 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkma sürelerinin bir saat uzatıldığını belirterek, “65 yaş üstü ve 20 yaş altı gençlerimizin sokağa çıkma yasağı vardı. Sabah saat 10.00 ile 13.00 arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız, saat 13.00’dan sonra da üç saat süreyle 20 yaş altı gençlerimiz serbest dolaşıyorlardı. 2 Mart tarihinden itibaren il genelinde 65 yaş üstü ile 20 yaş altı gençlerimizin sokağa çıkma süresini üç saatten dört saate çıkardık” diye konuştu.

SÖMESTR TATİLİNDE GELENLER NEDENİYLE VAKALAR ARTTI

Sömestir tatilinde kente çok sayıda kişinin geldiğini vurgulayan Bolu Valisi, “İlimizin ulaşımın çok kolay olması nedeniyle sömestir tatilini de gerekçe göstererek bir çok misafirimizin olması gibi sebeplerle ilimiz genelinde vaka sayılarında bir artış oldu. “ diye konuştu.

43 BİN 200 KİŞİ AŞILANDI

İlimizde devam eden aşılama çalışmaları hakkında da bilgiler veren Bolu Valisi; “43 bin 200 vatandaşımızın aşısı tamamlandı. Sağlık Bakanlığı ilk etapta kentimize 60 bin kişiyi hedef olarak belirledi. 60 bin kişiden 43 bin 200’ine ulaşmış durumdayız. Aşılamaya çok hızlı devam ediyoruz. 180 noktada aşılama ekiplerimiz var. Ayrıca 45 tane de seyyar ekibimiz var. Sağlık Bakanlığımızın belirlemiş olduğu prensipler ve sıralama çerçevesinde il başarısı olarak ilk 3 ilden birisiyiz. Amacımız tabi ki birinci olmak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim