(Haber: Oğuzhan Eke) - İYİ Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Mansur Şen, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a ilişkin, “Verilen sözler tutulmadı. Paralel bir İYİ Parti kurulmaya çalışıldı” dedi.

Bolu Gazeteci ve Yazarlar Derneği Medya Evi’ni ziyaret eden İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mansur Şen, yerel seçim çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İYİ Parti’nin, Cumhuriyet Halk Partisi’nden yerelde ve genelde ayrılmasının, partililer üzerinde bir rahatlatma yaşattığının altını çizdi.

“VATANDAŞLARIMIZIN OYLARINA TALİBİZ”

Vatandaş için bir seçenek olduklarının altını çizen Şen, “Bir yarışa çıktık arkadaşlarımızla birlikte. Yani aslında bir seçenek sunmuş olduk aslında. Siyaseti belli kutuplara hapsetmeye çalışan zihniyetler var. Biz bunlardan ziyade, İYİ Parti olarak mevcut yönetimlerden hem yerel hem genel yönetimlerden şikayet eden bütün vatandaşlarımızın oylarına talibiz. Bunların da bulaşacağı yerin İYİ Parti, Mansur Şen İYİ Parti Bolu Belediye Başkan Adayı seçeneği olduğunu düşünerek yola çıktık” dedi.

“CHP’DEN NİYE AYRILDINIZ DİYENLER OLUYOR”

Şen, bazı vatandaşların CHP ile olan ayrılığı sorduğunu aktararak, “Belli bir seçmen kitlesi var. Onlar da ‘CHP’den niye ayrıldınız?’ diyenler oluyor bazen. Yani biz de onu açıklıyoruz tabi ki… Yerelde bir sebebimiz var, bir de genelde bir sebebimiz var. İYİ Parti müstakil hür bir şekilde yoluna devam edecek. Kendi bir perspektifi var. Vizyonu var, ideolojisi var. Bunlar üzerine mücadelesini kuracak” ifadelerini kullandı.

“PARALEL BİR İYİ PARTİ KURULMAYA ÇALIŞILDI”

Bolu’da, Tanju Özcan tarafından paralel bir İYİ Parti kurulmaya çalışıldığını aktaran Şen, “Bolu şartlarında da biliyorsunuz, İYİ Parti Bolu’da, Cumhuriyet Halk Partisi özellikle Tanju Bey ile ittifak yaparak seçimleri başarıyla aldık. İYİ Parti’nin bütün fertleri, bütün elemanları, bütün bu işe gönül veren arkadaşlar, belki CHP’li arkadaşlarımızdan daha fazla koşturdular bu işte. Yüzde yüz desteğini sundu. Hatta kendi partisiyle problemi olanlardan daha fazla biz koştuk. Zaman geçtikçe bazı konularda sıkıntılar göstermeye başladı. Yani İYİ Parti maalesef burada kandırıldı. Bolu’da, İYİ Parti’nin teşkilatına verilen sözler tutulmadı. Bütün ilişkilerde pas geçilmeye çalışıldı. Dışarıdan kontrol edilmeye çalışıldı. Paralel bir İYİ Parti kurulmaya çalışıldı. Böyle bir yapılanmaya gidilmeye çalışıldı, Tanju Bey’den bahsediyorum. Baş aktör burada Tanju Bey. Bizim teşkilat dışındaki arkadaşlarla dışarıdan yönetmeye çalıştılar” diye konuştu.

“İPİN KOPTUĞU NOKTA, GEÇTİĞİMİZ SEÇİMLERDE YAŞANDI”

Özcan’in, İsmail Akgül’e oy istediği konuşmasını hatırlatan Şen, “İpin koptuğu nokta, geçtiğimiz seçimlerde yaşanan, ittifak partisinin adayı varken, Milliyetçi Hareket Partisine oy istemek, İYİ Parti’nin adayı olan Ahmet Örnekbaş varken bir başka ‘Bizim İsmail’e oy verin’ demek, Tanju Bey’in ağzından duyduk. Artık o tepe noktası oldu yani” şeklinde konuştu.

Birliktelik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: Oğuzhan EKE