“RUHSAT BAŞVURUSUNDA BULUNMUYORSUN”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Sakarya İlkokulu’nda yürütülen tadilat çalışmalarına ilişkin, “Bombalanmış gibi bir bina. Okul güçlendiriyorsun, ruhsat başvurusunda bulunmuyorsun.  Mühürlenmesi konusuna ben talimatımı verdim” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu genelinde okullarda depreme karşı güçlendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Sakarya İlkokulu’nda yapılan çalışmalar da bu kapsamda yürütülüyor. Ancak konuyla ilgili Belediye Meclisinde konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, okulun yenilenmesi için ruhsat başvurusu yapılmamasına tepki gösterdi.

“RUHSAT BAŞVURUSUNDA BULUNMUYORSUN”

Okulun durumunun harap olduğunu aktaran Özcan, “Sabah Sakarya Okulu’nun yanından geçiyordum, akıma bir anda Kiev’deki görüntüler geldi. Harap durumda, bombalanmış gibi bir bina. Arkadaşlar bazı kurumlar bizim yetkimize tecavüzde bulunmasınlar. Okul güçlendiriyorsun, ruhsat başvurusunda bulunmuyorsun. Daha Belediye Meclisinden karar çıkmadan, eğer Fatih Bey’in iddiası doğruysa, ihalesi yapıldıysa bu çok büyük bir gaflet” dedi.

“KAFANA GÖRE TADİLAT YAPMAK YOK”

Okulun mühürlenmesi için talimat verdiğini de belirten Özcan, “Mühürlenmesi konusuna ben talimatımı verdim. Arkadaşlar hala, ‘Kurumlarla istişaremiz bozulur.’ Bu istişareyi bozacak bir şey değil. Sen okul binası gerçekleştiriyorsan, ruhsatını alacaksın. Kafana göre tadilat yapmak yok, burası kabine devleti değil. Devlet’in koyduğu kurallar var. Biz yapabiliyor muyuz, böyle bir şey? Yapamıyoruz. Belediye kendi yapacağı zaman, ‘Önce ruhsat alacaksınız’ diyorsunuz, tamam, Milli Eğitimin muafiyeti ne?” ifadelerini kullandı.

“PROJE SUNAN FALAN YOK”

Yürütülen çalışmaya ilişkin bilgilerinin olmadığını da aktaran Özcan, “Kritere uyup uymadığını biz nereden bilelim, tadilat ruhsat başvuruları yok. Sakarya Okulu’nun duvarları falan yıkılmış ama bize bir haber veren, proje sunan falan yok. He biz projeyi reddederiz, o zaman gidersin Çevre ve Şehircilik’ten alabiliyorsan alırsın. Ama ilk etapta bize başvurmaları gerekiyor. Olmaz ki bu böyle. Resmi iş bu. Biz onlara hayır demedik ama ortada sunulmuş bir ruhsat yok” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim