Trafik Dedektifleri projesi kapsamında, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak okul önlerinde görev alacak okul geçidi görevlilerine teorik eğitimi verildi. Trafik Güvenliği Eğitimi aldıktan sonra trafik kurallarına uymaya söz verince birer trafik dedektifi oldular  lise ve ortaokul öğrencileri. 

Haber: Aslı Akış –Servet Gökçek

İl Emniyet Müdürlüğü birimlerince trafik eğitmenleri tarafından ilimiz genelinde eğitim gören öğrencilerine yönelik Trafik Dedektifleri Projesi dahilinde  “Trafik Bilgilendirme Eğitimleri” verilmeye devam ediliyor.

Bu kapsamda, Trafik Tescil ve Denetleme Şubesinde görevli polis memuru Orhan Sağlam tarafından slayt sunumu eşliğinde lise ve ortaokul öğrencilerine okul geçidi görevlisi olma şartları, kanuni yetkiler, görev alanları anlatıldı.

İhlal tespit tutanağının tutulması, ihlal edilen trafik kuralının türü, nöbet çizelgeleri ve diğer hususların da aktarıldığı eğitimde, trafik bilgisi, okul geçidi görevlilerinin dikkat edeceği hususlar, trafiğin tanımı ve unsurları noktasında dikkat edilmesi gerekenler belirtildi.

Geçiş üstünlüğüne sahip araçlar, ışıklı yaya geçitleri, okul geçidi görevlilerinin araç durdurma teknikleri, okul geçidi görevlilerinin bilmesi gereken trafik levhaları konularının da paylaşımı yapılarak bilgi verildi.

Eğitimin ardından İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesinde görevli polis memurları gözetiminde Canip Baysal İlkokulu önünde öğrencelerin katılımı ile uygulama yapıldı. Karşıdan karşıya geçiş kuralları, trafik işaret levhalarına dikkat çekildi.

“TRAFİK DEDEKTİFİ” OLDULAR

Okul Geçit Görevlisi Eğitimlerinde başarı gösteren 19 görevli öğrenci  Eğitimler sonunda katılım belgesi ile trafik dedektifi kimlik kartı alarak “Trafik Dedektifi” oldu.

‘Trafik Dedektifleri Projesi’ ile trafik kuralları konusunda farkındalık yaratarak mevcut algının değiştirilmesi, böylelikle Türkiye’nin gelecekte trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşmesi amaçlanıyor.

Editör: TE Bilisim