SES Bolu Şubesi Başkanı Kevser Yongacı Pala, doktora şiddet olayıyla ilgili, “Arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Sağlıkta şiddet önlenemediği gibi her geçen gün artarak devam etmekte” ifadelerini kullandı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan doktor Emre Bilgin, Y.E.D. isimli hasta yakınının yumrulu saldırısına maruz kaldı. Olayda, doktor Bilgin’in burnu kırılırken, saldırgan şahıs tutuklandı. Gelişmeyle ilgili SES Bolu Şubesi Başkanı Kevser Yongacı Pala yazılı bir açıklama yaparak, tepkisini dile getirdi.

“BİR AN ÖNCE SAĞLIĞINA KAVUŞMASINI DİLİYORUZ”

Doktor Bilgin için geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Pala, “23.12.2021 tarihinde AİBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Göz Hastalıkları Polikliniğinde görev yapan Dr. Emre Bilgen, bir hasta yakını tarafından şiddete maruz kalmıştır. Yaralanan sağlık emekçisi arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Sağlıkta şiddet önlenemediği gibi her geçen gün artarak devam etmekte. Ve bizler bu şiddetin sorumlularını çok yakından tanıyoruz” dedi.

“YAŞAMAK VE YAŞATMAK İSTİYORUZ”

Yanlış politikaların yürütüldüğünü belirten Pala, “Yanlış sağlık politikaları, pandemi ile mücadelede en ön safta olan biz sağlık emekçileri ve hasta-hasta yakınlarını sık sık karşı karşıya getiriyor. Önleyici tedbirlerin yokluğu ve etkisiz yasal düzenlemeler de şiddetin sürmesine neden oluyor. İşkolumuzdaki emek ve meslek örgütlerinin taleplerine kulağını tıkayan iktidar, bu şiddeti körüklüyor. Yeter artık! Görevimiz başında şiddete maruz kalmak istemiyoruz! Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim