(HABER: ASLI AKIŞ) - CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'ye dönüş sinyali verdi. Özcan; “Sayın Kılıçdaroğlu kaldığı sürece ben CHP’ye dönmeyeceğim demiştim, birinci önceliğim ortadan kalktı. ‘CHP’ye dönmek için dilekçe vermen lazım’ denirse memnuniyetle bu dilekçemi iletirim.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'in genel başkanlık için yarıştığı CHP'nin 38. Olağan Kurultayında seçimi kazanan Özgür Özel oldu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da Başak Şengül ile Doğru Yorum programına konuk oldu yine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tanju Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu kaldığı sürece partiye dönmeyeceğini vurgulayarak; “Bir CHP Genel Başkanı 2. tur için diretmemeliydi. İşte ‘Cumhurbaşkanı adayı olmalısınız efendim’ diyenler, asıl hançerleyenler Genel Başkanı 2. tura sokanlar. Genel Başkan ilk turda geride olduktan sonra ona yakışan her şeye rağmen çekilmesiydi.

“MEMNUNİYETLE BU DİLEKÇEMİ İLETİRİM”

Sayın Kılıçdaroğlu kaldığı sürece ben CHP’ye dönmeyeceğim demiştim, birinci önceliğim ortadan kalktı. Dönmemek için bir gerekçem şu anda yok. Yeni parti yönetimi beni görmek isterse ‘CHP’ye dönmek için dilekçe vermen lazım’ denirse memnuniyetle bu dilekçemi iletirim.” İfadelerini kullandı.

Editör: Servet GÖKÇEK