Bolu’da faaliyet gösteren turizm firmalarının personeline 5 gün boyunca, sektörün ihtiyaçlarına yönelik; satış, beden dili, takım çalışması, servis ve kat hizmetleri gibi eğitimler verilecek. 

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Turizm Haftası kapsamında çalışmalarına eğitimlerle devam ediyor. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından da onaylanan eğitim çalışması kapsamında, 18 – 22 Nisan tarihleri arasından Bolu’daki turizm işletmelerinin çalışanlarına eğitim verilecek.

24 PERSONEL KATILIYOR

İlk eğitim de Turizm Meslekleri Eğitim Uzmanı Şeref Kantoğlu’nun yönetiminde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü binasında bulunan toplantı salonunda başladı. 24 personel, sektörün ihtiyaç duyduğu konularda bilgilerini pekiştirecek.

“KARMA BİR EĞİTİM OLACAK”

Eğitim programı hakkında bilgi veren Eğitmen Kantoğlu, “Turizm mesleklerinden üç ana mesleği burada konu aldık. 3 yarım gün eğitim resepsiyon, 3 yarım gün eğitim restoran servis, 2 yarım gün de kat hizmetleri eğitimi vereceğiz. Eğitimlerimiz ikinci, üçüncü ve dördüncü seviye olacak. Milli Eğitim müfredatı kapsamında fakat iki şeye çok dikkat edeceğiz; bir tanesi beceri eğitimine, ikincisi servis ve resepsiyon için satış odaklılığa çok dikkat edeceğiz. Onu çok istiyorlar bizden. Müşteri ile ilişkiler, takım çalışması, beden dili, protokol, görgü ve iletişimle ilgili karma bir eğitim olacak” dedi.

“SEKTÖRÜN İSTEKLERİNİ ALMIŞLAR”

Kantoğlu, eğitim programının sektörün istekleri doğrultusunda belirlendiğini aktararak, “Bu yaygın eğitim faaliyeti. Otellerde çalışan veya çalışmasa da bu işe ilgi duyan herkes katılabilir. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yapmış olduğu bir proje. Sektörün isteklerini almışlar, isteklere uygun bir eğitim programı çıkardılar. Bu açık bir şekilde görünüyor. Satış ve beceri kelimeleri sektörün buna ne kadar önem verdiğini, ne kadar ihtiyaç duyduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“FARKINDALIKLARINI ARTTIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Katılımcıların vizyonlarına katkı sağladıklarını belirten Kantoğlu, personelin bilgilerinin akademik olarak sağlamlaştırıldığının altını çizerek, “Biz onların gelecek vizyonlarını açıyoruz. Zaten bildikleri ve yaptıkları işi, daha akademik cümleler nasıl ifade edildiğini, farkındalıklarını arttırmaya çalışacağız. Fiiliyatta bunları yapıyorlar ama bunu disipline etme, sırala ve anlat dediğimiz zaman, ne bildiklerinin farkında değiller. İşte eğitimlerindeki otomat olan bu farkındalıkları gün üstüne çıkarıp, onlardan daha iyi yöneticiler olmayı, daha iyi çalışanlar olmayı. Kendilerini fark etmelerini, kendilerini önemsemelerini, kendi motivasyonlarını sağlamalarını hedefledik” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim