Bolu’da Yemeksepeti deposunun önünde bir araya gelen Yemeksepeti Banabi kuryeleri, talepleri yerine getirilene kadar greve devam edeceklerini ve servise çıkmayacaklarını dile getirdi.

Haber: Oğuzhan Eke

Pandemi döneminin en çok çalışan iş kollarından birisi olan paket servis elemanları, haklarını alamadıkları gerekçesiyle, Türkiye’nin farklı şehirlerinde greve başladı. Bolu’da bulunan Yemeksepeti deposu önünde bir araya gelen Yemeksepeti kuryeleri de basın açıklaması yaparak grev yaptıklarını duyurdu. Açıklamayı kuryeler adına Uğur Çakır yaptı.

“ÖLÜMÜ BİLE YAŞADIK”

Ekonomik olarak zor günlerden geçtiklerini belirten Çakır, “Hepinizin bildiği üzere pandemi sürecinde kurye iş kolu önemli bir büyüme göstermiş, toplumsal yaşamdaki önemi artmıştır. Bizler de bu süreçte, müşterilerimize, Yemeksepeti Banabi bünyesinde, zorlu hava şartlarında, 7 gün 24 saat yemek götürdük. Kazaları, yaralanmaları, COVID vakalarını ve çok acı bir deneyimle ölümü bile yaşadık. Tüm bu süreçlerle birlikte ülkemizin her ferdinin derinden hissettiğin ekonomik zorluklar ve enflasyon canavarı, mücadelemizi zorlu bir noktaya taşıdı” dedi.

“YEMEKSEPETİ SÜRECİ GERİ DÖNÜLMEZ BİR NOKTAYA TAŞIDI”

Firmanın kendilerine umut vaat ettiğini, ancak gerçekleşmediğini belirten Çakır,  “İş hacmini her geçen gün büyüten, bünyesine vale, mahalle gibi yeni iş kollarını katarak yeni kazanç kapıları sağlayan Yemeksepeti Banabi, yılın son aylarında bize umut satmış, muhtemelen eşine rastlanmamış şekilde yeni yıl maaşlarını ocak ayının son günlerinde, yanı maaşların yatacağı günün gecesinde açıklayarak süreci geri dönülmez bir noktaya taşımıştır. Yemeksepeti işçileri haklarını alana dek grevi sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

“TALEPLERİMİZ KARŞILIK BULANA KADAR KONTAK AÇMAYACAĞIMIZ”

Çakır, 5 bin 500 lira net ücret beklentisini dile getirerek, talepler yerine gelene kadar greve devam edeceklerini belirterek, “Talebimiz, birçok kuryeden farklı olarak gece çalışanlar; damacana, litre içecekler, kedi kumu ve benzeri ağırlıklarla merdiven çıkan, bununla birlikte başka restoranlara vale hizmeti veren Yemeksepeti Banabi kuryelerinin 5 bin 500 lira net maaş ve prim ile yan hakları alması, hakkının arayan hiçbir işçinin de işten çıkarılmaması, iş kolumuzun taşımacılığa geçirilmesi ve sendikal faaliyetlerinin güvence altına alınmasıdır. Taleplerimiz karşılık bulana kadar kontak açmayacağımız herkesin bilmesini isteriz. Biz kimsenin boyunduruğu altında olmamakla birlikte, herkesin desteğiyle bu yolda yürümekteyiz. Yanımızda olan tüm moto kuryeler ve tüm halkımıza sonsuz şükranlarımızı sunarız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim