Bolu’da, sokak köpeklerinin saldırdığı 14 yaşındaki kız bacağından yaralanırken, yoldan geçen öğretmenin müdahalesiyle kurtarıldı.

Haber: Oğuzhan Eke

Olay, Bolu’nun Kılıçarslan Mahallesi 163. Sokak üzerinde bulunan boş arazide, 21 Şubat Salı günü sabah 08:30 sularında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Y.U. (14) okula gitmek için evden çıktı. Her gün kullandığı yolda yürüyen Y.U., sokak üzerindeki boş arazinin yanından geçerken, başı boş köpeklerin saldırısına uğrayarak, bacağından yaralandı.

“ISIRDIKTAN SONRA NE YAPACAĞIMI BİLEMEDİM”

Yaşadıklarını anlatan Y.U., “Birden köpekler gelmeye başladı ve sarı büyük bir tane birden bacağımı ısırdı. Arkasında 5-6 tane daha vardı. Isırdıktan sonra ne yapacağımı bilemedim, çünkü çok fazla korktum. Bağırmaya başladım, kaçtı biraz köpek, ben susunca bir daha geldi. Dona kaldım” dedi.

Saldırıdan yoldan geçen bir öğretmenin arabasına binerek kurtulan Y.U., annesini arayarak olanları anlattı. Ailesiyle birlikte hastaneye giden genç kıza kuduz aşısı yapıldı.

“BEN ARTIK KORKMAM İSTEMİYORUM”

Her gün aynı korkuyu yaşadığını belirten Y.U. “Çok korktum, hatta köpeklere karşı bir travmam oldu. Çok sevmeme rağmen... Lütfen köpekleri toplayın. Her sabah buradan okula gidiyorum. Ben artık korkmam istemiyorum. Köpek falan gördüğümde kenara çekiliyorum. Çünkü travma oluştu benim için. Köpekleri toplarlarsa daha olur” diye konuştu.

“ŞİKÂYETÇİ OLDUK BELEDİYEYE”

Genç kızın babası Erol U., daha önce şikayette bulunduklarını aktararak, “Çocuk sabah 8.30’da okula gitmek için evden çıkıyor. Buradan geçerken köpeklerin saldırasına uğruyor. Köpeklerin çoğunlukta gezdiğini gördüğümüz için burada, şikâyetçi olduk Belediyeye. Fakat herhangi bir şekilde geri dönüş olmadı” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim