BAİBÜ, “15 Temmuz Şehitlerine ve Gazilerine Mektup” yarışması düzenliyor.

 HABER MERKEZİ

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, “15 Temmuz Şehitlerine ve Gazilerine Mektup” adıyla yarışma düzenleniyor.

Yarışmanın amacı; darbelerin millî iradeye olan baskısını, zararını vurgulayarak halkın bu darbe girişimlerine karşı haklı direnişini göstermek ve millî duyguların kâğıda aktarılması konusunda cesaret kazandırmak. Öte yandan teknolojik gelişmeler ışığında unutulmaya yüz tutan mektuplaşma geleneğinin yeniden hatırlatılarak millî ve manevî değerleri güçlendirmek, bu değerlerin bireysel ve toplumsal hayattaki önemine dikkat çekmek, geçmiş ile gelecek arasında bağ kurabilmek olarak açıklandı.

BAİBÜ’den yapılan açıklamada, “15 Temmuz Kahramanlarına Mektup Yazıyoruz” sloganıyla gerçekleştireceğimiz “15 Temmuz Şehitlerine ve Gazilerine Mektup” yarışmasına tüm öğrencilerimizin mektuplarını bekliyoruz. Yazacağınız mektupları çevrimiçi ortamda 7 Temmuz 2023 tarihi mesai bitimine kadar “[email protected]” e-posta adresine gönderebilirsiniz.” İfadelerine yer verildi.

BAŞVURU TARİHLERİ

Yarışma başvuru ve değerlendirme tarihleri;

• Başvuru tarihleri: 19 Haziran 2023 – 7 Temmuz 2023

• Değerlendirme tarihleri: 8 Temmuz 2023 – 12 Temmuz 2023

• Dereceye girenlerin duyurulması: 13 Temmuz 2023

Yarışmada dereceye giren ilk 3 mektup yazarına plaket takdimi yapılacak.