Bolu’da, genç orman mühendislerinin, ormanları tanıması ve zorluklarını öğrenmesi için 1’inci Orman Oyunları Olimpiyatları düzenlendi.

Haber: Oğuzhan Eke

Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) tarafından, Bolu’nun Yumrukaya köyü Kurtkütüğü mevkiinde 1’inci Orman Oyunları Olimpiyatları düzenlendi. Oyunlarda; Düzce Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültelerinde eğitim alan öğrenciler yarıştı.

“EMEK VEREN HERKETE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Oyunların açılışında konuşan TOD Genel Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara, “Bugün ortamı şu hale getirmek ve bu organizasyonu dört dörtlük yürütmek kolay bir iş değil.  O nedenle bu çalışmayı gerçekleştiren tüm Türkiye Ormancılar Derneği ve emek veren tüm arkadaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından başlayan oyunlarda, öğrenciler 6 farklı kategoride hünerlerini sergiledi. Oyunlar; tomruk sürükleme, tomruk kesme, ağaç disk atma, odun istifleme, odun yıllık halka sayma ve kozalak toplamadan oluştu.

İlk kez düzenlenen programın, geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.

Editör: TE Bilisim