KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, KOBİ ve girişimcilere 2020 yılında sağlanan desteklerin bir önceki yıla göre iki katı artarak Bolu’da 306 KOBİ ve girişimciye yaklaşık 11 milyon TL destek sağlandığını söyledi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

KOSGEB Bolu İl Müdürlüğü, KOBİ ve girişimcilere 2020 yılında sağladığı desteklerde bir önceki yıla göre büyük bir artış sağladı. 2019 yılında Bolu’daki KOBİ ve girişimcilere 5,5 milyona yakın destek sağlayan KOSGEB, 2020 yılında bu tutarı iki katına çıkartarak Bolu’da, 306 KOBİ ve girişimciye yaklaşık 11 milyon TL destek sağladı.

KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, 2020 yılında verilen desteklere yönelik bilgi vererek, “En fazla destek tutarı İşbirliği Destek Programı kapsamında sağlanmış ve işbirliği destek programı kapsamında 4 farklı projeye 2020 yılında 4 milyon 720 bin TL destek ödemesi yapılmıştır. İş birliği destek programı kapsamında 1’i proje ortaklığı 3’ü işletici kuruluş modeli olarak desteklenen başvuruların 2 tanesi savunma sanayiye yönelik, 2 tanesi ise deri sektörüne ilişkin gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı.

“KOBİ VE GİRİŞİMCİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

KOBİ ve girişimcileri desteklemeye devam edeceklerinin altını çizen Usta, “KOSGEB in yeni iş kuran girişimci adaylarına yönelik sağlamış olduğu Girişimcilik Destek Programı ve Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında 2020 yılında ilimizdeki 180 girişimcimize 2 milyon 967 bin TL destek ödemesi gerçekleştirilmiştir. KOSGEB olarak daha önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de mevcut destek programlarımızla KOBİ ve girişimcilerimizin yanında olmaya ve onları desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim