Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla beraber farklı şehirlerdeki üniversitelere yerleşen öğrenciler, barınmak için araştırmalara başladı. Bu süreçte devlet yurdunda kalmak isteyen adaylar Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) başvuruyor.

HABER: ASLI AKIŞ

Üniversite öğrencilerinin büyük bir sabırsızlıkla beklediği YKS 2022 yerleştirme sonuçları açıklandı. Öğrenciler şimdi okul kayıtlarının yanı sıra gidecekleri şehirlerdeki barınma imkanlarını araştırmaya başladı.

Öğrencilerin KYK yurt başvuru tarihi Gençlik ve Spor Bakanı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından duyuruldu. Kasapoğlu, "Resmi olarak yurt ücretlerini eylül ayı içerisinde inşallah belirleyeceğiz ve açıklayacağız. Onun haricindeki hiçbir bilgiye itibar etmeyin" dedi.

“YURT KAPASİTEMİZ 800 BİNİN ÜZERİNE ÇIKTI”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, üniversite öğrencileri için yeni dönem GSB Yurtları yatak kapasitesi ve yurt başvurularıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu; "Bakanlık olarak tüm gençlerimizin yanındayız. Onları geleceğe hazırlamak, onların umutlarını büyütmek en büyük gayemizdir. Bugün itibariyle yurt kapasitemiz 800 binin üzerine çıktı. Cumhuriyet tarihinin en yüksek kapasitesi. Yurt başvurularını an itibarıyla başlatıyoruz. Pazar akşamına kadar başvuru yapılabilir.” İfadelerini kullandı.

“YURT ÜCRETLERİNİ EYLÜL AYI İÇERİSİNDE İNŞALLAH BELİRLEYECEĞİZ”

Kasapoğlu, yurt ücretleriyle ilgili de internette birtakım ifadeler gördüğünü vurgulayarak, "Resmi olarak yurt ücretlerini eylül ayı içerisinde inşallah belirleyeceğiz ve açıklayacağız. Onun haricindeki hiçbir bilgiye itibar etmesinler. Bu anlamda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

 

 

Editör: TE Bilisim