(Haber Merkezi) - Asgari ücrette 2024 yılı için uygulanacak artışın belirlenmesi için görüşmeler 11 Aralık Pazartesi başlıyor.

Asgari ücret görüşmeleri 11 Aralık Pazartesi günü başlıyor. Enflasyondaki yüzde 65’lik yılsonu hedefine göre asgari ücretteki pazarlığın yüzde 40’dan başlaması bekleniyor. Beklenen zammın kabul edilmesi durumunda net asgari ücret 15 bin 963 liraya yükselecek.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, daha önce yaptıkları açıklamalarda 2024 yılı içerisinde asgari ücrete tek zam yapılacağını ifade etti. Bu nedenle yüzde 40’lık zam beklentisinin üzerine refah payı eklenebileceği dile getiriliyor. Refah payı eklenmesiyle uygulanacak yüzde 50 zam oranında asgari ücret 17 bin 103 lira olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete ilişkin, “Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan'dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz" demişti.

Editör: Oğuzhan EKE