(HABER MERKEZİ)- Brent petrol tarafında yaşanan dalgalanmalar benzin ve mazot fiyatı başta olmak üzere akaryakıt üzerinde etkili oluyor. Petrolün 85 doların altına sarkması sonrası 'Benzine indirim, motorine indirim var mı' soruları gündemdeki sıcaklığını artırdı. Bununla beraber benzin fiyatı ve motorin fiyatları için beklenen indirim geliyor. Akaryakıt fiyatları için bu gece itibariyle indirim bekleniyor.

Akaryakıt fiyatları yarın akşam itibariyle değişiyor. Araç sahiplerini ilgilendiren benzin ve mazot fiyatı için indirim haberi geldi. Bu gece itibariye benzine, motorine indirim geliyor.

PETROL 7 HAFTANIN EN DÜŞÜĞÜNDE

Akaryakıt fiyatları üzerinde belirleyici olan petrol fiyatları, son 7 haftanın en düşük seviyelerinde işlem görüyor. İsrail ile Hamas arasında devam eden ateşkes müzakereleriyle azalan arz endişeleri ve ABD Merkez Bankasının (Fed) politika faizini sabit bırakmasının ardından ülke ekonomisine ilişkin endişeleri bu düşüşte etkili oldu.

BENZİNE, MOTORİNE İNDİRİM VAR MI?

Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre benzin ve motorinde indirim bekleniyor. Buna göre yarından geçerli olmak üzere benzin grubunda 1,37 TL, motorin grubunda 1,24 TL indirim bekleniyor.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ