Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İlk Evim, İlk İşyerim” projesi kapsamında Bolu’da ilk temelin 25 Ekim’de atılacağını açıkladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulan, “İlk Evim, İlk İşyerim” projesinde tarihler netleşiyor.  Kabine toplantısı sonrasında yeni detayları paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel atımı için 25 Ekim tarihini işaret etti.

“YÜKSELİŞLER BİZİ YENİ VE BÜYÜK BİR ATILIMA YÖNELTTİ”

Artan fiyatlar sonrası böyle bir projeye yöneldiklerini ifade eden Erdoğan, “Bilindiği gibi sosyal konut projeleri hükümetlerimizin ilk gününden itibaren en çok önem verdiğimiz ve 81 ilimizin tamamında hayata geçirdiğimiz bir icraatımız. Son dönemde konut, kira ve emlak fiyatlarındaki dengesiz yükselişler bizi yeni ve daha büyük bir atılıma yöneltti. Çevre ve şehircilik Bakanlığımız bünyesindeki Toplu Konut İdaremizin yaptığı hazırlıkların ardından, ‘İlk Evim, İlk İşyerim’ kampanyamızın müjdesini kamuoyu ile paylaşmıştık” dedi.

“4 BUÇUK MİLYON SÜRECİ TAMAMLADI”

4 buçuk milyon vatandaşın şartları yerine getirdiğini aktaran Erdoğan, “Bu kampanyaya şu ana kadar 7,2 milyon başvuru yapıldı. Başvuru sahiplerinden 4 buçuk milyonu tüm şartları yerine getirerek, süreci tamamladı. Başvuruların ay sonuna kadar devam edeceği göz önüne alındığında bu rakamların daha da artacağı açıktır” ifadelerini kullandı.

TEMEL ATIM TARİHİNİ AÇIKLADI

Bolu’daki ilk temelin 25 Ekim’de atılacağını söyleyen Erdoğan, “Sosyal konutların inşasına 25 Ekim’de; Ankara, Afyon, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak illerimizdeki 5 bin konutun temelini atarak başlıyoruz. Diğer illerimizde de hızlı bir şekilde temeller atılacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim